Ontmoetingsgroepen

Een belangrijk onderdeel van de professionele (eerstelijns) zorg zijn de ontmoetingsgroepen van ons centrum voor leven met én na kanker. Deze gespreks- en verwerkingsgroepen bieden deelnemers gelegenheid zich te uiten, te verwerken wat hen is overkomen en lotgenotencontact.

Het lucht altijd op om eens te praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Lotgenotencontact blijkt voor veel kankerpatiënten zeer waardevol en een goede aanvulling op de professionele zorg en op de ondersteuning van mantelzorgers, naasten en zorgvrijwilligers.

Bij deelname aan ontmoetingsgroepen van het Toon Hermans Huis Amersfoort kun je steun ontvangen en steun geven!

In het Toon Hermans Huis Amersfoort zijn er verschillende ontmoetingsgroepen voor volwassenen, waar je kunt kennismaken met lotgenoten.

Er is aandacht voor jouw eigen ervaringen, het hervinden van je eigen kracht, maar ook gelegenheid om te horen hoe anderen hun omstandigheden beleven en aanpakken.

Je ontvangt steun maar geeft zelf ook steun aan anderen.

De professionele begeleiding van het Toon Hermans Huis Amersfoort schept voorwaarden hiertoe en biedt veiligheid aan de gasten en deelnemers van:

Kijk op onze agenda voor de exacte data en tijden.

Natuurlijk zijn er ook voor Kinderen & Jongeren speciale groepen in het Toon Hermans Huis Amersfoort. Klik hier voor meer informatie: Kids & Jongeren.