Ontmoetingsgroep voor mensen met een partner met kanker (avond)

De avondgroep voor mensen met een partner met kanker is een groep van circa 10 mensen die maandelijks langere tijd lotgenotencontact hebben tijdens de ziekte van hun partner.

Een partner met kanker heeft ook een vergaande impact op jezelf. Door kanker verandert je leefsituatie constant. Kanker kan je relatie onder druk zetten. Misschien moeten jullie wennen aan de nieuwe, maar ook steeds weer veranderende situatie. Dat gaat niet vanzelf. Met elkaar praten, elkaar steunen, ‘tweerichtingsverkeer’ blijft belangrijk, maar aandacht hebben voor je eigen emoties en gevoelens zijn net zo belangrijk. Bovendien komt er veel extra zorg op jouw bordje. Bij de dagelijkse dingen gaat niet alles meer vanzelf.

Als partner wil je hierin natuurlijk veel steun geven, door te begeleiden bij een bezoek aan de dokter of het ziekenhuis, of te helpen in het huishouden. Vrijwel alle aandacht gaat uit naar je zieke partner en het gevolg kan zijn dat er (te) weinig aandacht voor jou overblijft.

Is deze ontmoetingsgroep iets voor jou?

Wat kan er in jouw leven spelen wanneer je partner kanker heeft? Je kunt worstelen met gevoelens van wanhoop, angst, boosheid, machteloosheid en schuld. Misschien kun je niet goed omgaan met veranderingen op het gebied van seksualiteit en intimiteit, het verschil in energie tussen jullie.

Het is onontkoombaar, je partner verandert door de ziekte en lijkt misschien niet meer op wie hij of zij was. Dat kan heel verwarrend zijn. Je kunt je allebei eenzaam voelen, want jij en je partner gaan misschien op een andere wijze om met wat jullie is overkomen. Hoe blijf je veerkrachtig en hoe zorg je voor jezelf? Heb je het gevoel dat je minder of zelfs geen tijd meer voor jezelf overhoudt?

Elk onderwerp kan besproken worden in deze groep van het Toon Hermans Huis Amersfoort.

De bijeenkomsten vinden plaats in ons centrum voor leven met én na kanker.

Deze ontmoetingsgroep voor mensen met een partner met kanker vindt plaats op dinsdagavonden, data en tijden volgen na aanmelding en als er plaats is in de groep. 

Graag aanmelden per mail aanmelden@thha.nl of bel tel: (033) 465 52 27 

Details

Wanneer:

12 september 2023

Start tijd:

19:30

Eind tijd:

21:30

Begeleid door:

Tineke van Diggelen en Petra van Daatselaar

Eigen bijdrage:

Geen

Regentesselaan 39, 3818 HH Amersfoort

Aanmelden kan via: aanmelden@thha.nl of via (033) 465 52 27