Toon Toer 22!

 

Het centrum voor leven met en na kanker wilde € 40.000 bij elkaar fietsen voor de renovatie van de uitbouw waar de keuken in staat. Daarom kwamen op 24 september 2022 fietsers in de benen. Ze lieten zich sponsoren voor het Toon Hermans Huis Amersfoort. Het Nationaal Fonds Tegen Kanker had toegezegd dit bedrag te verhogen door voor elke opgehaalde twee euro er een euro bij te doen, tot een maximum van € 10.000.

OncoLokaal

OncoLokaal is een regionaal oncologienetwerk waar verschillende partijen en professionals uit de regio Eemland samenwerken.

Waarom OncoLokaal?
“Het verder verbeteren en zichtbaar maken van het aanbod van medische, paramedische en niet-medische oncologische zorg in de regio Eemland.”

Dat is waar OncoLokaal voor staat. Want Oncologische zorg gaat niet alleen om het overleven van de ziekte. De kwaliteit van leven tijdens en na kanker is net zo belangrijk. Denk aan een goede fysieke conditie hebben, meedoen in de maatschappij (werk, sociaal contact, hobby’s), het dagelijks functioneren (zelfstandigheid en zelfredzaamheid), mentaal gezond zijn en zingeving.

“Daarom vinden wij dat de zorg voor de gevolgen van kanker vanaf het moment van diagnose integraal onderdeel moet zijn van de oncologische zorg.”

De mensen achter OncoLokaal
Wat begon als een idee van een betrokken professional en een patiënt, is in korte tijd uitgegroeid tot een serieus project. De initiatiefnemers van OncoLokaal zijn:

– Désiré Paschedag, ervaring met kanker en verandermanagement
– Caspar Tittse, oncologiefysiotherapeut bij Fysio Centrum Hoogland
– Marjolein Hiemstra, oncologiefysiotherapeut bij Meander Medisch Centrum

Het Toon Hermans Huis Amersfoort voelt zich sterk betrokken bij dit initiatief en sluit zich daarom graag hierbij aan!

juli 2021

Meander MC opent oncologisch centrum

Op maandag 13 september 2021 zijn de eerste patiënten ontvangen in het Meander Centrum voor oncologische zorg. In het gespecialiseerde centrum kan Meander Medisch Centrum nog betere zorg geven aan patiënten met kanker.

Meander wil de beste oncologische zorg bieden, afgestemd op de individuele wensen en behoeften van de patiënt en volgens de nieuwste inzichten. “De diagnose kanker en de behandeling hiervan hebben een grote impact op het leven van patiënten en hun naasten. Patiënten kunnen voor diagnose en behandeling van nagenoeg iedere vorm van kanker in Meander terecht. Vanaf nu is een groot deel van deze poliklinische zorg gecentreerd in het Meander Centrum voor oncologische zorg,” aldus Frank de Reij, bestuursvoorzitter Meander MC.

Borstkankerpatiënten kunnen in het nieuwe centrum terecht voor hun hele zorgtraject, van diagnose tot en met poliklinische behandeling en nazorg. Er staat een multidisciplinair team van specialisten en medewerkers voor hen klaar. Doordat alle behandelaars fysiek bij elkaar zitten, kunnen afspraken voor de patiënten nog makkelijker gecombineerd worden. Ook de poliklinieken hematologie en oncologie zijn verplaatst naar het centrum. De inrichting van het centrum is mede mogelijk gemaakt door Vrienden van Meander.

Content Amersfoort doneert € 1186,- !

Keistad Veilingen: een gaaf maatschappelijk project mét en door de bedrijfsleden van Content Amersfoort! Een project waarmee enkele goede doelen en initiatieven in en rondom Amersfoort worden gesteund. Namens het Toon Hermans Huis Amersfoort bedanken wij Content Amersfoort voor een donatie van maar liefst € 1186,-.

We danken Rob, Mark, Edwin en Danny voor hun inspanningen! Het Toon Hermans Huis Amersfoort is erg content met deze donatie!

In totaal is er een bedrag van ruim € 16.000,- opgehaald dat verdeeld is onder verschillende goede doelen, zoals: Stichting Leergeld Amersfoort, Leger des Heils, Stichting Kind en Hulp hond, Ride 4 Kids Amersfoort,  Buitengewoon Fluor Festijn,  Cliniclowns Amersfoort en Swim to fight cancer Amersfoort2022.