De Fundraise 2023

Op 20 april 2023 kwamen 7 ondernemers samen in het Toon Hermans Huis Amersfoort om op die dag voor ons huis geld in te zamelen bij hun achterban.

Wat gebeurde er precies die dag?

De dag werd om 9 uur geopend met een korte speech van Lucas Bolsius, burgemeester van Amersfoort.

Bernard van Gellekom verzorgde die dag een streamingdienst op het amersfoortsmediaplatform.nl zodat iedereen de activiteiten in het huis ook op afstand kon volgen.

De hele dag door interviewden Bernard van Gellekom en Jeroen Stomphorstnaast de 7 ondernemers professionals uit het vakgebied oncologie en ervaringsdeskundigen, onder andere Karen Rutgers (psycho-oncologisch therapeut), Sonja Robben (directeur IPSO), Désiré Paschedag (ervaringsdeskundige), Marianne van Dam (ondersteuningsassistente oncologie in het Meander).

Vanaf 9 uur ’s morgens stond er voor degenen die ter plekke wilden doneren en de sfeer wilden proeven een koffietentje voor de deur van het Toon Hermans Huis, verzorgd door Black Coffee&Supplies.

Ook werden elk uur rondleidingen door het huis verzorgd voor donateurs.

Er ware optredens van Smita James, spokenword artiest, Monique Klemann van Loïs Lane en David van Rooij van The Voice of Holland.

Intussen kijken we terug op een hele geslaagde dag: het was heel sfeervol, er was veel positieve energie, er waren mooie interviews, prachtige muzikale optredens, ruim 90 bezoekers en we hebben ruim €34.000 aan donaties ontvangen om ons aanbod voor onze doelgroep – mensen met kanker en hun dierbaren – te kunnen continueren.

 

Run4Life en de Businessloop (kidsrun)

Op 2 juni 2023 vond op Het Nieuwe Eemland weer een fantastische sponsorloop plaats.

Voorafgaand aan de sponsorloop was er een activiteitenmarkt, waar de eerste- en tweedeklassers van deze school tegen een kleine vergoeding activiteiten en lekkers aanboden. De opbrengsten waren bestemd voor het Toon Hermans Huis Amersfoort.

Om 13 u mochten Arlette Kroon en Lies Gaaikema van het Toon Hermans Huis Amersfoort het startschot geven voor de kidsrun. De eerste- en tweedeklassers renden rondjes van 2,5 kilometer. Ze kregen voor elk rondje van hun sponsoren geld voor het Toon Hermans Huis Amersfoort.

Iedereen liep naar eigen kunnen: van topsporters en hardlopers tot wandelaars en ieder droeg op die manier op zijn eigen wijze bij aan het goede doel.

Na de kidsrun kwam de Businessloop. Er waren ruim 300 deelnemers van diverse bedrijven uit Amersfoort en omgeving. Ook hier een gezellige sfeer en na afloop was er tijdens de traditionele barbecue alle tijd om na te genieten, bij te kletsen en te netwerken.

Met de Businessloop is €10.000 opgehaald voor het Toon Hermans Huis Amersfoort. Gonda Peters mocht de cheque aan het einde van de dag in ontvangst nemen.

Wij zijn heel blij met dit prachtige bedrag en met de warme belangstelling en steun voor het Toon Hermans Huis op deze dag.

Hierbij willen we iedereen die heeft bijgedragen aan deze dag hartelijk bedanken!

Isolerende raamfolie in het Toon Hermans Huis Amersfoort

Op 13 juni 2023 kwam een team van 10 vrijwilligers van de firma Genmab isolerend folie aanbrengen voor alle ramen in het Toon Hermans Huis Amersfoort.

Met dit folie voor de ramen houden we de warmte beter in huis en verbruiken we minder gas; dat levert de komende jaren een forse besparing op in onze energiekosten.

Voordat het folie voor de ramen kon hebben de vrijwilligers van Genmab de ramen eerst gezeemd. Nadat de folie is aangebracht kunnen we nog steeds gewoon door de ramen kijken, zowel van binnen naar buiten als andersom.

Genmab is een internationaal biotech bedrijf dat innovatieve therapeutische producten ontwikkelt om daarmee het leven te verbeteren van onder andere patiënten met kanker

Nieuwe regenton met dank aan Genmab en Intratuin Amersfoort

Op 13 juni 2023 hebben 10 vrijwilligers van Genmab isolerend folie aangebracht voor de ramen van het Toon Hermans Huis Amersfoort. Dat levert de komende jaren naar verwachting een forse besparing op in onze energiekosten.

In aanvulling op deze fantastische bijdrage heeft Genmab ons ook nog een regenton geschonken. Deze regenton hebben wij bij Intratuin Amersfoort gekocht en dit bedrijf heeft ons een korting gegeven van 20%. Wij willen Genmab en Intratuin Amersfoort hartelijk danken voor de bijdrage aan de verdere verduurzaming van ons huis.

Genmab is een internationaal biotech bedrijf dat innovatieve therapeutische producten ontwikkelt om daarmee het leven te verbeteren van onder andere patiënten met kanker.

Intratuin Amersfoort is al helemaal in kerstsfeer!

Wensvijver Intratuin Amersfoort, november 2023

Onlangs werden wij benaderd door Intratuin Amersfoort (Amsterdamseweg 139). Elk jaar richten zij in hun winkel een sfeervolle kerstmarkt in, waaronder een plek met allemaal verlichte kersthuisjes met een wensvijver. Daar kun je een muntje in gooien en een wens doen. De opbrengsten van de wensvijver gaan dit jaar naar het Toon Hermans Huis Amersfoort. Daar zijn we heel blij mee en dankbaar voor.

Wij nodigen iedereen die ons een warm hart toedraagt van harte uit om de prachtige kerstmarkt bij Intratuin te bezoeken én (al dan niet met kinderen, kleinkinderen, buurkinderen, neefjes, nichtjes) een muntje in de wensvijver te gooien. Je mag dan een wens doen en je steunt daarmee het Toon Hermans Huis Amersfoort.

Kom je dit jaar een wens doen bij de wensvijver van Intratuin Amersfoort? Je vindt de vijver naast de kersthuisjes, in de betoverende kerstshow.

Samen kunnen we een verschil maken!

Ons centrum voor leven met én na kanker in het nieuws


‘Het Toon Hermans Huis geeft mij het gevoel dat ik er niet alleen voor sta’

Lees in De Stad Amersfoort hoe het Toon Hermans Huis Amersfoort een bron van steun en hoop is voor velen. Je bent van harte uitgenodigd om deze tekst te lezen over de unieke sfeer van ons huis. Een plek waar de gast centraal staat.

Benefietdiner zaterdag 9 december 2023

Benefietdiner THHA

Met jouw deelname of bijdrage aan het feestelijk 4-gangen benefietdiner op zaterdag 9 december 2023 van 18 tot 22 uur kunnen wij een mooi evenement organiseren, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Toon Hermans Huis Amersfoort.

Om ons goede werk te kunnen voortzetten is geld nodig. Met deze doelstelling organiseert het Toon Hermans Huis Amersfoort een feestelijk benefietdiner in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort met medewerking van de leerlingen. Zij verzorgen een 4-gangen kerstmenu van goede kwaliteit.

Dit benefietdiner wordt omlijst door The Victorians, een koor dat à cappella Christmas carols in Victoriaanse kleding zingt en door swingende muziek van The Soulmates, die op een smaakvolle manier een uitgebreid repertoire ten gehore zullen brengen met dansmuziek en bekende soul en motown classics. Ook de bekende jazzsaxofonist Alexander Beets heeft zijn muzikale medewerking toegezegd aan de avond.
Er wordt ook een veiling georganiseerd, waarvan de opbrengst ten goede komt aan onze ANBI organisatie. Kortom een geheel verzorgde kerstavond voor bedrijven, organisaties of families, koppels en vriendengroepen waarmee een prachtig regionaal doel wordt gesteund.

Veiling

Tijdens het diner organiseren wij een veiling van waardevolle items, uitjes, activiteiten die geschonken zijn door betrokken sponsors.

We zijn overdonderd door de prachtige veilingitems die ons zijn aangeboden om te veilen op deze feestelijke avond!

 • een beautybehandeling
 • een kappersbehandeling
 • een padel clinic
 • een pedicure of manicure
 • een teambuildingsactiviteit
 • handboogschieten
 • een weekend rijden in de nieuwste KIA EV6
 • een ontspanningsmassage
 • een personal training
 • 2 overnachtingen voor 2 personen in een B&B in Uddel
 • 4 kaartjes tennistoernooi Rosmalen
 • een interieurontwerp advies
 • een high tea voor 2 personen in een pluktuin
 • 1 VIP theaterarrangement voor 4 personen BAND meets CHOIR
 • een glasblaas workshop
 • een hypnose sessie
 • een rondvaart op salonboot Amersfoort
 • een creatieve workshop
 • een op maat gemaakte jas
 • een klusjesman aan huis
 • een tennisles voor 4 personen

De minimale waarde per veilingstuk is € 50 en de opbrengst is voor ons centrum voor leven met en na kanker.

 

Op vrijdag 6 oktober 2023 startte het Toon Hermans Huis Amersfoort met de training ‘Mindfulness en ontspanning bij kanker’

Mindfulness en ontspanning bij kanker

Mindfulness en ontspanning bij kanker

De training bestond uit 8 bijeenkomsten van twee uur (10.00-12.00 uur), waarin je oefende met mindfulness meditaties en ontspanningsoefeningen en ervaringen met elkaar deelde. Je kreeg audio mee naar huis om tussendoor zelf te oefenen. Hoe vaker je oefende, des te beter je het kan toepassen in je dagelijks leven.

Kanker heeft grote impact en gaat vaak gepaard met veel emoties en stress. Sommige mensen hebben tijdens of na kanker last van angstige of sombere gedachten en gevoelens. Of ze piekeren veel of slapen slecht. Mindfulness training kan (ex-)kankerpatiënten helpen hiermee om te gaan.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is aandacht hebben voor het hier en nu. Je staat bewust stil bij wat je op dit moment ervaart, vriendelijk en zonder oordeel.

Mindfulness kun je trainen, door te observeren wat er in je omgaat. Je doet dat met een open mind. Je kijkt steeds wat er nu gebeurt in jouw gedachten, emoties en lichaam. Daardoor leer je beter om te gaan met lastige gedachten en gevoelens, minder te piekeren en vriendelijker voor jezelf te zijn.

De training werd gegeven door Francien Post (MBSR mindfulness trainer, VMBN cat. 1 en IPSO gecertificeerd).

 

Toon Toer 22!

 

Het centrum voor leven met en na kanker wilde € 40.000 bij elkaar fietsen voor de renovatie van de uitbouw waar de keuken in staat. Daarom kwamen op 24 september 2022 fietsers in de benen. Ze lieten zich sponsoren voor het Toon Hermans Huis Amersfoort. Het Nationaal Fonds Tegen Kanker had toegezegd dit bedrag te verhogen door voor elke opgehaalde twee euro er een euro bij te doen, tot een maximum van € 10.000.

OncoLokaal

OncoLokaal is een regionaal oncologienetwerk waar verschillende partijen en professionals uit de regio Eemland samenwerken.

Waarom OncoLokaal?
“Het verder verbeteren en zichtbaar maken van het aanbod van medische, paramedische en niet-medische oncologische zorg in de regio Eemland.”

Dat is waar OncoLokaal voor staat. Want Oncologische zorg gaat niet alleen om het overleven van de ziekte. De kwaliteit van leven tijdens en na kanker is net zo belangrijk. Denk aan een goede fysieke conditie hebben, meedoen in de maatschappij (werk, sociaal contact, hobby’s), het dagelijks functioneren (zelfstandigheid en zelfredzaamheid), mentaal gezond zijn en zingeving.

“Daarom vinden wij dat de zorg voor de gevolgen van kanker vanaf het moment van diagnose integraal onderdeel moet zijn van de oncologische zorg.”

De mensen achter OncoLokaal
Wat begon als een idee van een betrokken professional en een patiënt, is in korte tijd uitgegroeid tot een serieus project. De initiatiefnemers van OncoLokaal zijn:

– Désiré Paschedag, ervaring met kanker en verandermanagement
– Caspar Tittse, oncologiefysiotherapeut bij Fysio Centrum Hoogland
– Marjolein Hiemstra, oncologiefysiotherapeut bij Meander Medisch Centrum

Het Toon Hermans Huis Amersfoort voelt zich sterk betrokken bij dit initiatief en sluit zich daarom graag hierbij aan!

juli 2021

Meander MC opent oncologisch centrum

Op maandag 13 september 2021 zijn de eerste patiënten ontvangen in het Meander Centrum voor oncologische zorg. In het gespecialiseerde centrum kan Meander Medisch Centrum nog betere zorg geven aan patiënten met kanker.

Meander wil de beste oncologische zorg bieden, afgestemd op de individuele wensen en behoeften van de patiënt en volgens de nieuwste inzichten. “De diagnose kanker en de behandeling hiervan hebben een grote impact op het leven van patiënten en hun naasten. Patiënten kunnen voor diagnose en behandeling van nagenoeg iedere vorm van kanker in Meander terecht. Vanaf nu is een groot deel van deze poliklinische zorg gecentreerd in het Meander Centrum voor oncologische zorg,” aldus Frank de Reij, bestuursvoorzitter Meander MC.

Borstkankerpatiënten kunnen in het nieuwe centrum terecht voor hun hele zorgtraject, van diagnose tot en met poliklinische behandeling en nazorg. Er staat een multidisciplinair team van specialisten en medewerkers voor hen klaar. Doordat alle behandelaars fysiek bij elkaar zitten, kunnen afspraken voor de patiënten nog makkelijker gecombineerd worden. Ook de poliklinieken hematologie en oncologie zijn verplaatst naar het centrum. De inrichting van het centrum is mede mogelijk gemaakt door Vrienden van Meander.

Content Amersfoort doneert € 1186,- !

Keistad Veilingen: een gaaf maatschappelijk project mét en door de bedrijfsleden van Content Amersfoort! Een project waarmee enkele goede doelen en initiatieven in en rondom Amersfoort worden gesteund. Namens het Toon Hermans Huis Amersfoort bedanken wij Content Amersfoort voor een donatie van maar liefst € 1186,-.

We danken Rob, Mark, Edwin en Danny voor hun inspanningen! Het Toon Hermans Huis Amersfoort is erg content met deze donatie!

In totaal is er een bedrag van ruim € 16.000,- opgehaald dat verdeeld is onder verschillende goede doelen, zoals: Stichting Leergeld Amersfoort, Leger des Heils, Stichting Kind en Hulp hond, Ride 4 Kids Amersfoort,  Buitengewoon Fluor Festijn,  Cliniclowns Amersfoort en Swim to fight cancer Amersfoort2022.