Open Atelier Toon Hermans Huis Amersfoort

Open Atelier

Het Open Atelier in het Toon Hermans Huis Amersfoort staat open voor iedereen die met kanker te maken heeft of heeft gehad. Het biedt de mogelijkheid je te uiten of zaken te verwerken alleen of samen met lotgenoten, door middel van het uitoefenen van creatieve technieken zoals schilderen, mozaïeken, tekenen en boetseren. Iedereen is welkom, en schroom niet…  je hoeft (nog) niks te kunnen!

Laat jezelf en anderen verrassen met de creativiteit die je in je hebt!

De creatieve workshops zijn bedoeld voor mensen die leven met kanker. Veel kankerbehandelingen zijn zwaar en duren soms lang. Afleiding in een groep met gelijkgestemden geeft een veilig gevoel. In het atelier hoef je niets uit te leggen. Hier krijg je de ruimte om in alle rust zelfstandig te werken aan hetgeen je wilt creëren. Er zal niemand raar opkijken als je bijvoorbeeld geen haar meer hebt of een pruik draagt. Wel kun je rekenen op steun en troost, omdat alle deelnemers weten wat het betekent om ziek te zijn of om in de directe omgeving met kanker geconfronteerd te worden.

Er is gelegenheid om te praten over wat je bezighoudt, maar het hoeft niet. Creatief bezig zijn verlegt je aandacht van je ziekte, kan je even weghalen uit je verdriet, je zorgen en de dagelijkse spanning. Je hoeft geen creatieve aanleg te hebben. Voor veel mensen is deze gratis activiteit een eerste aangename kennismaking met creatief bezig zijn.

Je bent van harte welkom!

Het Open Atelier is wekelijks te bezoeken op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.

Een eigen bijdrage is niet nodig, maar mag wel.

Graag vooraf aanmelden: aanmelden@thha.nl of per telefoon: (033) 465 52 27

Details

Wanneer:

wekelijks op woensdag

Start datum:

6 oktober 2021

Start tijd:

13:30

Eind tijd:

16:00

Begeleid door:

Vrijwilliger van het Open Atelier

Eigen bijdrage:

geen

Regentesselaan 39, 3818 HH Amersfoort

Aanmelden kan via: aanmelden@thha.nl of via (033) 465 52 27