Massage ter ontspanning

massageWanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker, dan staat je wereld op z’n kop. Alle aandacht is gericht op je ziekte (of van je naaste) en niet meer op jou als mens. In het Toon Hermans Huis Amersfoort bieden we ontspannende massage aan.

Tijdens een massage worden bepaalde processen geactiveerd in het lichaam. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat een massage de volgende effecten bewerkstelligt:

Een massage brengt warmte en druk op het lichaam. Spiermassa, pezen, huid en zelfs organen worden warm onder de voortdurende beweging of druk van een massage. Warmte maakt soepel, zelfs op het kleinste niveau, met alle positieve gevolgen van dien. Pezen worden weer buigzaam, littekenweefsel zacht en de huid flexibel. Onder de uitgeoefende druk worden zenuwen geprikkeld die opdracht geven tot vaatverwijding, ofwel betere doorbloeding. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en voedingstoffen en zuurstofniveau worden beter aangevoerd. Massage bevordert ook de afvoer van vocht en bevordert de stofwisseling.

Ontspanning is helend voor lichaam en geest

Een ontspanningsmassage biedt rust en ruimte en helpt het contact met je lichaam te herstellen, waardoor je het weer als eigen kunt ervaren. Daarmee krijg je weer de ruimte om tot jezelf te komen en kracht te hervinden. Ook kan massage symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, stress en depressie verminderen.

Massage voor mensen met kanker mag zolang er rekening wordt gehouden met de algehele conditie, de therapeuten zullen je daarom een aantal vragen stellen hierover. Bij twijfel vragen ze je contact op te nemen met de behandelend arts.

Wanneer kun je een massagebehandeling boeken?

Om de week op dinsdagen en donderdagen op afspraak (tijden tussen 13:15 – 16:45)

Eigen bijdrage: € 10,- per keer (60 minuten) – graag gepast/contant betalen!

Begeleiding: massagetherapeuten: Carl Ferket, Marcel Snippe, Nicole Riteco, Marja Welboren.

Bij verhindering graag tijdig afbellen; de massagetherapeuten komen speciaal naar het THHA om u te behandelen.

Graag bellen voor een afspraak: (033) 465 52 27

Details

Wanneer:

elke 2 weken op dinsdag en donderdag tot en met 23 december 2021

Start datum:

14 oktober 2021

Eind datum:

23 december 2021

Start tijd:

13:15

Eind tijd:

16:45

Begeleid door:

massagetherapeuten: Carl Ferket, Marcel Snippe, Nicole Riteco, Marja Welboren.

Eigen bijdrage:

€ 10,- per keer (60 minuten)

Aanmelden kan via: aanmelden@thha.nl of via (033) 465 52 27