Ontdek de wereld van boeken over kanker online!


Of je nu op zoek bent naar informatieve bronnen, inspirerende persoonlijke verhalen, of inzicht in de medische aspecten van kanker, het internet biedt een schat aan literatuur die je kan helpen begrijpen, ondersteunen en inspireren.

Hieronder tref je een aantal websites met een overzicht van boeken over kanker:

 • Op de website longkankernederland.nl vind je een lijst met boeken die over (long)kanker en afscheid nemen gaan. Het zijn vooral ervaringsverhalen van patiënten zelf.
 • Op de site van Jeroen Terlingen, journalist, schrijver, filmmaker en docent, vind je uitgebreide informatie over de 5 boeken over kanker die hij geschreven heeft.
  Zijn journalistieke ervaring bij het weekblad Vrij Nederland en de kennis die hij verzamelde als hoofdredacteur van patiëntenbladen bundelde hij in een aantal veelgeprezen en aanbevolen boeken over kwaadaardige hematologische aandoeningen, zoals lymfklierkanker en leukemie en de behandeling daarvan (stamceltransplantatie).
  Ook schreef Terlingen het ‘Handboek voor overlevers van kanker’ over de gevolgen die ex-kankerpatiënten na de behandeling ondervinden.
  Terlingen maakt ook films over diverse vormen van lymfklierkanker, over de late gevolgen van kanker en over passende zorg in de laatste levensfase.
 • Op allesoverboeken.nl vind je de top 10 van de beste boeken van 2023.
 • Op chicklit.nl vind je 8 boeken met het thema kanker.
  In chicklit boeken staan jonge vrouwen centraal. Vaak zijn de boeken ook door jonge vrouwen zelf geschreven, die zich helemaal kunnen verplaatsen in de doelgroep.

Ben je jong en wil je graag lezen of video’s kijken over het thema, kijk dan op de webpagina Leestips en video’s voor jongeren

Boeken over kanker in onze bibliotheek

In de bibliotheek van ons centrum zijn regelmatig nieuwe boeken beschikbaar.

Dit zijn onze laatste aanwinsten:

 • Littekens van goud van Margaret Stokwielder en Carlijn van Boggelen: Ervaringen met borstkanker geschreven door moeder en dochter.
 • De k van kanker: Voor iedereen vanaf 9 jaar, verteld vanuit het kind, over de impact van ziekte op het hele gezin, omgaan met de dood en verder leven.
 • Klein geluk voor de mantelzorger: een aansporing om goed voor jezelf te zorgen.
 • Kanker en werk van o.a. Helma Huysmans: Het belang van je werk als je kanker hebt, met tips voor werkgevers.
 • Een warme jas van Ineke Ludikhuize: 7 thema’s voor mantelzorgers

Loop eens langs onze bibliotheek als je ons centrum bezoekt.