Yoga in het THHA

Of je nu kanker hebt of kanker hebt gehad, yoga biedt rust en ontspanning. De yogavorm die speciaal ontwikkeld is voor mensen met of herstellende van kanker, helpt je om je weer te laten ervaren dat je meer bent dan een ziek of aangetast lichaam.

Ook kan yoga ondersteunend zijn om je lichaam en jezelf te blijven voelen zodat de grond niet onder je voeten verdwijnt en gevoelens zoals angst niet met je op de loop gaan. Vanaf woensdagochtend 13 januari kun je deelnemen aan de yogalessen bij het TTHA.

 

Hoe zien de lessen eruit:

De lessen worden op de stoel en mat gegeven. En eindigen altijd met een eindontspanning.
Ieder gaat uit van zijn eigen mogelijkheden van dat moment en doet mee met datgene wat goed voelt.
De oefeningen zijn mild en verstillend van aard, waarbij de adem een subtiele rol speelt. Door de oefeningen in aandacht te doen ben je op een verzachtende manier bezig met je lichaam, wordt het rustiger in je hoofd en ontstaat er ruimte voor ontspanning.
Ook als je pijn hebt. De neiging bij pijn is om er bij weg te gaan, je ertegen te verzetten. In deze vorm van yoga beweeg je juist naar de pijn toe. Dit geeft verzachting en ontspanning.
Het mooie van deze yoga is dat je het overal kunt toepassen, zowel in een volle wachtkamer als alleen in bed.

De lessen worden gegeven door yogadocente Marja de Rooij.

 

Wanneer: 1x per 14 dagen op woensdagochtend (13 en 27 januari, 10 en 24 februari 2016)(zie activiteitenkalender voor verdere data)
Tijd: 10.00 – 11.15 uur
Kosten: € 5,-
Maximaal: 8 personen
Waar: Regentesselaan 39, tegenover CS Amersfoort
Info en aanmelden: info@thha.nl, of bel 033 4655277

Terug naar het nieuwsoverzicht