Workshop zijde beschilderen bij THHA

Op twee achtereenvolgende dinsdagmiddagen in juli vindt in het Atelier van het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA) de workshop Zijde beschilderen plaats. Mensen die met kanker te maken hebben zijn welkom hieraan deel te nemen.

Tijdens de workshop krijgt elke deelnemer een raamwerk van 30 x 30 cm. Hierop wordt de zijde gespannen. Dan wordt met speciale zijdeverf geschilderd naar een voorstelling, die onder de doorschijnende zijde is gelegd. Het schilderen op zijde is een bijzondere ervaring door de kwaliteit van de stof. Er ontstaan heel andere effecten dan bij het schilderen op papier.

Er kan naar een bestaand voorbeeld worden gewerkt. Maar het is ook mogelijk de gewenste voorstelling zelf te bedenken. Zo kan bijvoorbeeld voor een beeld gekozen worden dat aansluit bij de eigen belevingen van dit moment. De beide begeleiders zullen de deelnemers behulpzaam zijn bij het maken van een verrassende voorstelling op deze fijne, zachte stof.

Ervaring met zijde beschilderen is niet nodig, iedereen kan meedoen.

De begeleiding is in handen van Anneke Schoorl en Marion Noordstar, beiden werkzaam in het Open Atelier.

Creatieve bezigheden kunnen ontspanning brengen en tot steun zijn bij verwerking van alles dat je is overkomen. Met het organiseren van creatieve workshops wil het THHA hieraan bijdragen.

 

Datum: 8 en 15 juli

Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Kosten: De eigen bijdrage voor deze 2-delige workshop is € 10,= per persoon (inclusief consumpties en het benodigde materiaal).

Aanmelden gewenst.
Aanmelden kan telefonisch 033 – 4655227 of per email info@thha.nl

 

Terug naar het nieuwsoverzicht