Workshop schilderen met bijenwas – Encaustic Art

Op vrijdag 4 juli vindt in het Atelier van het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA) de workshop Encaustic Art plaats. Mensen die met kanker te maken hebben zijn welkom hieraan deel te nemen. Voor mensen die ten gevolge van kanker geconfronteerd worden met allerlei gevoelens is deze workshop een mogelijkheid uitdrukking te geven aan wat zij innerlijk ervaren.

Encaustic Art is een eeuwenoude schilderkunst. De verf die men hierbij gebruikt is gesmolten bijenwas. Vroeger gebruikte men een houtvuurtje om de was warm te maken, in deze workshop wordt voor het verwarmen van de bijenwas gebruik gemaakt van een strijkbout. Met de warme was kunnen de deelnemers op fotopapier prachtige schilderingen maken.

Anneke Schoorl, gastvrouw van het THHA, begeleidt de deelnemers tijdens de workshop. Ervaring met deze werkwijze is niet nodig.

De workshop is bedoeld voor mensen die zelf kanker hebben of hebben gehad en hun naasten, zoals partners, familie, vrienden en nabestaanden.

Creatieve bezigheden kunnen ontspanning brengen en tot steun zijn bij verwerking van alles dat je is overkomen. Met het organiseren van creatieve workshops wil het THHA hieraan bijdragen.

 

Datum: 4 juli
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Kosten: De eigen bijdrage voor de workshop is € 5,= per persoon (inclusief consumpties en het benodigde materiaal).
Aanmelden gewenst

 

Aanmelden kan telefonisch 033 – 4655227 of per email info@thha.nl

 

Terug naar het nieuwsoverzicht