Workshop Glas in Lood bij THHA

Het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA) organiseert op 9 september een workshop Glas in Lood. Tijdens de workshop kunnen mensen die kanker hebben of hebben gehad via creativiteit op zoek gaan naar ontspanning. Ook naasten zijn van harte welkom, komt u ook?

Glas-in-lood is een eeuwenoude kunstvorm. Met een loodveter maakt de deelnemer eerst een voorstelling op glas. Door vervolgens met glasverf te werken ontstaat het effect van glas-in-lood. Tijdens de workshop kunt u met behulp van een smalle loodveter een vlakverdeling maken, of een voorstelling op het glas. Vervolgens kan met glasverf worden verder gewerkt. Er ontstaat op deze manier een echt glas-in-lood effect. U kunt in het ‘platte vlak’ werken maar ook bijvoorbeeld een glazen vaas kunt u mooi versieren.

Creatief bezig zijn kan helpen de zinnen te verzetten. Ook kan het ontspanning brengen en bijdragen aan het verwerken van wat u is overkomen. Dit kan voor mensen die te maken hebben met kanker een welkome ondersteuning betekenen. Met een prachtig, sfeervol zelfgemaakt glas-in-lood kunstwerk kunt u uw huis of tuin mooi decoreren en misschien verbindt u er een paar mooie en goede herinneringen aan!

De workshop staat onder leiding van een gastvrouw van het THHA. Ervaring is niet nodig.

Datum bijeenkomst: 9 september
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Kosten: € 5,- p.p. inclusief consumpties en materiaal
Aantal deelnemers: max. 8 personen

Voor aanmelding en informatie: 033-4655227 of email info@thha.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht