Wethouder Fleur Imming krijgt nieuwe folder uitgereikt van Toon Hermans Huis

Op donderdag 22 december kreeg wethouder Fleur Imming in het Toon Hermans Huis  Amersfoort de nieuwe folder van het huis aangeboden door Maurits van Hoogevest. Hiermee wil de Stichting meer jongvolwassenen wil bereiken. De folder wordt mogelijk gemaakt door de Annemiek van Hoogevest Foundation, die het werk van THHA structureel ondersteunt.  
Fleur Imming: “Ik ben heel blij met wat het Toon Hermans Huis doet, het heeft een enorme toegevoegde waarde voor mensen met kanker en hun naasten. Het verbaast mij ook dat zo weinig mensen het Toon Hermans Huis kennen, daarom is het goed dat er meer aandacht komt met de uitreiking van deze nieuw folder.” Wethouder Imming gaat de folders in ieder geval neerleggen in het gemeentehuis.

Maurits van Hoogevest

In de folder vertelt Maurits van Hoogevest (36 jaar) hoe hun wereld op z’n kop stond toen zijn vrouw Annemiek in 2012 de diagnose van uitgezaaide kanker krijgt. Hoewel zij op voorhand dachten dat psychosociale ondersteuning niks voor hun was, trokken zij uiteindelijk toch aan de bel bij het Toon Hermans Huis.  Hij vertelt dat de begeleiding vanuit het Huis hen hielp op de been te blijven en te blijven zien waar  het echt om gaat.
Bettina Sari, psycho-oncologisch therapeut bij THHA: “Wat ik bijzonder vind aan dit werk is dat het heel erg snel gaat over de essentie van het bestaan, zoals Maurits ook vertelt. Alle franjes vallen weg. Als het leven een stuk korter blijkt te zijn dan gedacht, ga je nadenken over wat je wilt achterlaten.  Het is niet makkelijk om hulp te vragen, het verhaal van Maurits geeft herkenning en kan de drempel verlagen. Hulp zoeken is geen zwakte. Als je met kanker te maken hebt is dat een zware opgave.”

Annemiek van Hoogevest Foundation

29 september 2013 overlijdt Annemiek. Omdat ze veel steun heeft gehad aan het Toon Hermans Huis wilde ze graag een blijvende bijdrage leveren.  Zo ook aan Barcode for life, want ook de deelname aan wetenschappelijk onderzoek heeft haar in meerdere opzichten ontzettend geholpen. De door haar opgerichte foundation ondersteunt dan ook deze twee voor haar belangrijke doelen.

Terug naar het nieuwsoverzicht