Welkom in het 1e Prostaatkankercafé (19 maart, Meander MC)

Prostaatkanker brengt veel teweeg. Het feit alleen al dat u deze ziekte heeft, maar ook de onderzoeken, de behandeling en controles kunnen belastend zijn. Daarnaast krijgt u mogelijk te maken met zaken als incontinentie of impotentie. Dat kan gevolgen hebben voor uw relatie. Wat komt er allemaal op u af en hoe kunt u daarmee omgaan?
Wees welkom in het 1e Prostaatkankercafé, om in een ontspannen sfeer lotgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Het prostaatkanker café is voor mannen met prostaatkanker, partners zijn ook welkom. De toegang is gratis.

Programma
We beginnen met koffie en thee. Daarna vertelt dr. Anko Kooistra, uroloog Prostaat-centrum Midden-Nederland, over nieuwe ontwikkelingen in de diagnostiek en behandeling van prostaatkanker. Farida van Reij, uroloog/seksuoloog, bespreekt de gevolgen van prostaatkanker voor relatie en seksualiteit. Op welke manier kun je omgaan met deze gevolgen, zoals incontinentie en impotentie? Ankie Krol, verpleegkundig specialist werkzaam op de polikliniek gynaecologie en urologie, begeleidt de avond. U heeft de mogelijkheid om onder het genot van koffie, thee of fris uw vragen te stellen aan de sprekers en in gesprek te gaan met elkaar. Ook patiëntenvereniging PKS, Prostaatkanker Stichting en het Toon Hermans Huis zijn aanwezig.

Meer info
Datum: 19 maart 2018, van 19.00 tot 21.30 uur
Locatie: Foyer van Meander Medisch Centrum, Maatweg 3, 3813 TZ Amersfoort.
Graag vooraf aanmelden: telefonisch 033–850 42 00 of per e-mail prostaatcentrummiddennederland@meandermc.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht