Wat bezielt je?

Wat bezielt je?’ Op zoek naar bezieling als je ernstig ziek bent (geweest)

Bezinningsgroep vanaf 2 november 2021

in het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA)

‘Wat bezielt je?’ is de vraag die centraal staat tijdens zeven bijeenkomsten, die vanaf dinsdagmiddag 2 november   aanstaande plaatsvinden in het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA). Belangstellenden kunnen dan deelnemen aan een bezinningsgroep over bezieling als je ernstig ziek bent (geweest). De gespreksgroep wordt begeleid door Karen Rutgers, psycho-oncologisch therapeut van het THHA. Co-begeleider is haar collega Jantine Dijkstra

De confrontatie met kanker, crisis in je bestaan, maakt fundamentele vragen los. Niets lijkt meer vanzelfsprekend. Kun je je vertrouwde levens- en wereldbeschouwing nog handhaven, nu je zelf als persoon zó in het geding bent? Welke hulpbronnen kun je aanspreken? En geven die nog antwoorden waar je iets mee kunt? Als je leven zo betrekkelijk blijkt te zijn, wat is dan de betekenis?

Ontdekkingsreis

In de bezinningsgroep worden de deelnemers uitgenodigd stil te staan bij levensvragen die de confrontatie met kanker oproept. Maar vooral wordt gekeken naar het openen van een perspectief om op ontdekkingsreis te gaan. Daarbij kan men terechtkomen bij bestaande hulpbronnen uit de eigen tradities. Zo kan de legende van Parcival, de middeleeuwse ridder op zoek naar de graal, een mogelijke hulpbron vormen om met nieuwe ogen naar de eigen thema’s te kijken.

Elke bijeenkomst zal aan de hand van thema’s uit het Parcival-verhaal onderzocht worden welk spoor zichtbaar wordt in ieders eigen levensverhaal. Dit wordt een ontdekkingsreis aan de hand van gesprekken, opdrachten, verbeelding, poëzie, muziek en meditatie.

De bezinningsgroep is bedoeld voor mensen met kanker en hun naasten, zoals partners, familie, vrienden en ook nabestaanden zijn van harte welkom om deel te nemen.

De eigen bijdrage is € 84,= per persoon voor zeven bijeenkomsten.

Data: dinsdagmiddag  2-11; 9-11; 23-11; 7-12; 21-12;  en:  4-1-2022  en 18-1-2022

Tijd: 14-16  uur

Voor aanmelding, informatie en andere activiteiten: 033 – 46 55 227, aanmelden@thha.nl of www.thha.nl.

Het THHA bevindt zich aan de Regentesselaan 39, direct tegenover het centraal station van Amersfoort.

Terug naar het nieuwsoverzicht