THHA in For You Magazine

Over hoe Maurits en Annemiek psycho-sociale begeleiding in het THHA hebben ervaren

Als je met kanker te maken hebt, heb je meer nodig dan medische hulp. Medische zorg is dikwijls onmisbaar, maar dat geldt ook voor aandacht voor de impact van deze ziekte op jouw leven. THHA helpt met psycho-oncologische zorg en activiteiten om jouw eigen veerkracht te hervinden. Lees verderop het verhaal van Maurits en Annemiek.

Mens centraal

In THHA staat niet de ziekte maar de mens centraal. Je kunt anderen ontmoeten en/of ontspanning vinden doordeelname aan activiteiten.De professionele zorg is in handen van deskundige, in oncologie gespecialiseerde therapeuten. Zowel onze professionele zorg als onze activiteiten zijn erop gericht om jou te inspireren en faciliteren om meer kwaliteit uit het leven te halen. Niet alleen als je zelf ziek bent, maar óók als je een naaste bent. Zo organiseren we voor de jeugd die te maken heeft met een ziek of overleden gezinslid, aparte ondersteuningsgroepen. Maar ook als je een zieke partner hebt (gehad), ben je van harte welkom.

Kom binnenlopen

Kom eens binnenlopen of bel voor een vrijblijvende kennismaking. We kennen geen wachtlijst en onze zorg is voor iedereen toegankelijk,ook als de zorg buiten de verzekering valt.

 

Lees het verhaal van Maurits en Annemiek van Hoogevest:

We kwamen weer terug bij waar het echt om gaat

hoogevestfamilyMaurits van Hoogevest: “Psychosociale begeleiding hebben wij niet nodig! Dat was het eerste wat ik dacht toen iemand ons dit goedbedoeld suggereerde. ‘Ons’ was mijn vrouw Annemiek, onze 2-jarige zoon  Olivier en ik. Toen wij hoorden dat Annemiek een ongeneeslijke vorm van kanker had, had ik niet eerder van psychosociale begeleiding gehoord en associeerde het met psychiatrie. Dat kon toch niks voor ons zijn! Ook al zaten we in een verschrikkelijke nachtmerrie, we hadden geen hulp van buitenaf nodig. Op die gedachte kwamen we snel als van een koude kermis thuis…
Het leven van Annemiek stond voor haar gevoel van de ene op de andere dag stil. Van mij werd voor mijn gevoel verwacht met één been thuis ook stil te staan, maar met het andere been mee te blijven rennen in de mallemolen van het leven. Dat vroeg om problemen. Het was alsof we ieder naar een ander radiostation luisterden. We begrepen elkaar gewoon niet meer in onze stressvolle situatie.
Zo spraken we tóch af met het THHA. De therapeute kon onze gevoelens en reacties op een nuchtere en rationale manier voorbij laten komen, om ons vervolgens te doen begrijpen dat ratio er niet meer zoveel toe doet, maar dat gevoel veel belangrijker is.
We kwamen weer terug bij waar het echt om gaat. Na afloop liepen we vaak samen de deur uit, met het gevoel dat we de wereld weer aankonden. Totdat er daarna helaas genoeg gebeurd was om weer aan te bellen, maar het heeft ons echt geholpen.”

Toon Hermans Huis Amersfoort
Regentesselaan 39
3818 HH Amersfoort
033-4655227
info@thha.nl
www.thha.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht