Geslaagde ‘Zomerse Verhalen’ lunch

Traditiegetrouw was er op 28 juli weer de zomerse-verhalen-lunch in het Toon Hermans Huis. Het was mooi weer en we konden buiten op het terras zitten. Met recht ‘Zomerse verhalen’.

Karen Rutgers, psycho-oncologisch therapeut van het TTHA had dit keer gekozen voor het verhaal ‘Water’ uit de bundel ‘De schoonheid van Merab’ van de schrijver Torgny Lindgren.

Het echtpaar in het verhaal is een leven lang op zoek naar water op hun land. Ze slaan de ene put na de andere, maar ze vinden geen water. Het verhaal gaat over hoe ze die tegenslag aanvaarden en hoe ze toch doorzetten. Het gaat ook over de liefde tussen het echtpaar. Uiteindelijk is de zachte aanvaardende liefde tussen het echtpaar de kracht dat ze water vinden op hun grond.

Er zitten veel thema’s in het verhaal, waarover na het voorlezen met de gasten en een paar gastvrouwen werd doorgepraat. Herkennen we daar iets in of juist niet als je geconfronteerd wordt met tegenslagen in je leven of met de ziekte zoals kanker. Hoe ga je er mee om? Doorvechten tegen beter weten in, berusten, aanvaarden of aanpassen aan de situatie? Dit onder het genot van een heerlijke lunch, verzorgd door enkele van onze gastvrouwen.

Een geslaagde verhalen lunch, dankzij de inbreng van de aanwezigen en het mooie weer.

 

Hierbij een foto-impressie:

Zomerseverhalenlunch2 280716 Zomerseverhalenlunch3 280716 Zomerseverhalenlunch4 280716

Terug naar het nieuwsoverzicht