Themabijeenkomst leven met lymfoedeem

Omgaan met lymfoedeem is een belangrijk thema voor mensen die behandeld zijn voor kanker. Gastsprekers  Ruud Wagenaar en Karin de Keijser, beiden fysiotherapeut in Amersfoort en gespecialiseerd in het behandelen van lymfoedeem, besteden uitgebreid aandacht aan het onderwerp.

Een veelvoorkomend gevolg van een behandeling bij kanker is lymfoedeem: een opeenhoping van vocht in de weefsels. Het komt zowel bij vrouwen als bij mannen voor, bijvoorbeeld na behandelingen voor prostaatkanker, borstkanker of gynaecologische kanker. Met behulp van fysiotherapie, bepaalde oefeningen en aangepaste hulpmiddelen kunnen mensen geholpen worden er zo min mogelijk last van te hebben in hun dagelijks leven.

Tijdens de bijeenkomst staan vragen centraal als: Wat is lymfoedeem? Wat kun je doen om het te voorkomen? En als het zich voordoet, hoe kun je er dan mee omgaan? Wat betekent leven met een chronische aandoening voor jou zelf en voor je partner en eventuele kinderen?

Na de inleidingen is er ruimschoots gelegenheid vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die te maken hebben met kanker en voor hun naasten. Ook belangstellenden uit de gezondheidszorg en het maatschappelijk werk zijn van harte welkom.

Datum:                                  30 oktober 2014

Tijd:                                       19.30 – 21.30 uur

Kosten:                                gratis, aanmelden gewenst

 

Aanmelden kan telefonisch via 033-4655227 of per email via info@thha.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht