Theaterworkshops: Spelen voor je leven

Twee keer per maand is er in ons huis een Theaterworkshop genaamd Spelen voor je leven. Deze workshops zijn toegankelijk voor iedereen die met kanker te maken heeft of heeft gehad. 

Spelen voor je leven is een initiatief van de Stichting Kanker in Beeld. Deze stichting wil mensen die met kanker te maken hebben een kans bieden hun proces door creatieve expressie te verwerken. Toneel spelen tijdens de theaterworkshops kan daar een waardevolle bijdrage aan leveren.

Het gaat er bij Spelen voor je Leven helemaal niet om dat je goed toneel moet kunnen spelen. Je studeert geen toneelstuk in en je hoeft geen tekst te onthouden. Het gaat er juist om dat je in de wereld van de fantasie de ruimte kunt voelen om even los te komen van de dagelijkse zorgen.

Daarvoor reikt Theaterdocente Bernadette Sikkers de deelnemers allerlei speloefeningen aan, voorafgegaan door bewegen op muziek. Dan volgen diverse opdrachten om de fantasie te prikkelen.

Spelen voor je Leven biedt een veilige ruimte voor het loskomen van emoties en er wordt vooral veel gelachen. Niet alleen het zelf vorm geven aan een speloefening, maar ook het zien spelen van anderen kan zoveel verrassends bieden dat je er versteld van kunt staan. Of zoals een van de spelers het uitdrukte “ik voel me hier altijd zo heerlijk vrij om mezelf te kunnen zijn”.

Data in 2014: 9 en 23 april, 7 en 21 mei, 4 en 18 juni, 3 en 17 september, 1, 15 en 29 oktober, 12 en 26 november, 10 december.
Tijd: 10.00 – 12.30 uur
Kosten: € 60,- voor een half jaar, inclusief koffie/thee

Voor aanmelding en informatie: 033-4655227 of email info@thha.nl.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht