Theaterworkshops Spelen voor je Leven bij THHA

Twee keer per maand organiseert het Toon Hermans Huis Amersfoort in samenwerking met Stichting Kanker in Beeld de theaterworkshop Spelen voor je Leven. De workshops zijn toegankelijk voor iedereen die met kanker te maken heeft of heeft gehad.

Spelen voor je leven is een initiatief van de Stichting Kanker in Beeld. Deze stichting wil mensen die met kanker te maken hebben een kans bieden hun proces via creatieve expressie te verwerken. Toneelspelen kan daar een waardevolle bijdrage aan leveren.

Het gaat er bij Spelen voor je Leven helemaal niet om of je goed toneel kan spelen. Je oefent niet voor een toneelstuk en je hoeft geen tekst te onthouden. Het gaat er juist om dat je in de wereld van fantasie de ruimte kunt voelen om even los te komen van de dagelijkse zorgen.

Daarvoor reikt theaterdocente Bernadette Sikkers de deelnemers allerlei speloefeningen aan, voorafgegaan door bewegen op muziek. Daarna volgen diverse opdrachten om de fantasie te prikkelen.

Niet alleen het zelf vorm geven aan een speloefening, maar ook het zien spelen van anderen kan zoveel bieden dat je er versteld van kan staan. Spelen voor je Leven biedt een veilige ruimte voor het loskomen van emoties en er wordt veel gelachen. Of zoals een van de spelers zei: ‘ik voel me hier altijd zo heerlijk vrij om mezelf te kunnen zijn’.

 

Data 2014: 3 en 17 september, 1, 15 en 29 oktober, 12 en 26 november, 10 december.

Tijd: 10.00 – 12.30 uur

Kosten: € 60,- voor een half jaar, inclusief koffie/thee

 

Voor aanmelding en informatie: 033-4655227 of email info@thha.nl.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht