Symposium Kracht èn Macht door Kennis

Op zaterdag 8 november organiseert Stichting Gezondheid Actueel in het Beatrix gebouw in Utrecht een gratis voorlichtingsmiddag over de nieuwste ontwikkelingen in de oncologie, geplaatst in het perspectief van een kankerpatiënt.

Stichting Gezondheid Actueel zet zich in voor het verzamelen en uitdragen van informatie en kennis over gezondheid en ziekte en de diverse keuzes die door patiënten gemaakt kunnen worden in verband met hun ziekte in relatie tot hun gezondheid.

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen in de wetenschap op het gebied van individu-gerichte behandelingen. Hieruit klinken beloftes dat kanker over 10 tot 20 jaar een chronische in plaats van dodelijke ziekte is. Toch lijken de huidige behandelaars nog niet open te staan voor personalised medicine,  targeted therapy, immuuntherapie en andere individu gerichte behandelingen, en krijgen veel mensen een afwijzing als ze hierom vragen. Vaak wordt het pas ingezet als alle reguliere mogelijkheden gepasseerd zijn en de patiënt niet fit genoeg meer is. De behandeling dient dan voornamelijk nog het experimentele onderzoek.

Daarnaast wordt door behandelaars weinig aandacht besteed aan het verband tussen het verdragen van reguliere behandelingen en de initiatieven die de patiënt zelf neemt op het gebied van dieet, leefstijl, voedingssupplementen en aanvullende alternatieve behandelingen.

De lezingen op het symposium stellen deze zaken aan de kaak, en laten horen hoe het ook kan. Peter Kapitein (van Inspire2live), prof. dr. Jacques Janssens, (oncoloog in Tienen, Hasselt en Genk – België) en Dr. Martijn Meyerink (interventieradioloog in het VUmc Amsterdam) zullen ieder een lezing verzorgen van ongeveer 35 minuten. Hierna is ruimte voor vragen middels een forum.

Uitgebreide informatie over de inhoud en aanmelden

Terug naar het nieuwsoverzicht