“ik weet nog goed….” schrijfworkshop over jeugdherinneringen

Esther Bevers brengt u op 29 september terug naar u jeugd, en u gaat er in deze workshop een verhaal over schrijven.

In deze workshop schrijft u een klein verhaaltje over uw jongere zelf. Ik neem beeldmateriaal mee dat u zonder twijfel snel bij uw eigen (jeugd)herinneringen brengt. Bijzondere, verdrietige, belangrijke of grappige herinneringen; ze zijn de moeite waard om op te schrijven. In een paar stappen komt u haast vanzelf tot een verhaaltje.

Het gaat in deze workshop niet om schrijftechnieken of ‘goed’ schrijven, maar om uw eigen woorden te geven aan een gebeurtenis die u heeft meegemaakt, en om het plezier van het schrijven. Ervaring is niet nodig. Aan het eind van de workshop mag u uw herinnering voorlezen (niet verplicht, maar wel erg leuk), wat steevast tot veel herkenning en verrassing leidt bij iedereen.

Esther is docent creatief schrijven bij ‘Schrijven in Amersfoort’. Voordat ze de opleiding tot schrijfdocent volgde, werkte ze jarenlang in de geestelijke gezondheidszorg. De ommezwaai maakte ze omdat ze steeds meer voldoening kreeg in het overdragen van het schrijfplezier. Als cursisten verzuchten: ‘Heb ik dat zelf geschreven? Ik wist niet dat ik dat kon!’, is haar missie geslaagd.

  • datum: 29 september
  • tijd: 13.30-16.00
  • kosten: 7,50
  • info en aanmelden: info@thha.nl of 033 – 465 52 27
  • Waar: Regentesselaan 39, t.o. CS Amersfoort
Terug naar het nieuwsoverzicht