Rouwgroep voor nabestaanden

Rouwgroep voor nabestaanden – gespreksgroep bij Toon Hermans Huis Amersfoort

Op maandag 9 februari start in het THHA de rouwgroep voor nabestaanden. Deze gespreksgroep is er voor mensen die een naaste aan kanker hebben verloren. De begeleiding is in handen van in psycho-oncologisch therapeut Karen Rutgers – van Wijlen.

Alleen
Veel mensen voelen zich vaak erg alleen wanneer zij een dierbare hebben verloren. Heftige emoties, terugkijken en loslaten, dat is vaak niet gemakkelijk. Na enige tijd kan in de eigen omgeving de aandacht voor het rouwproces verminderen. De ‘Rouwverwerkingsgroep voor nabestaanden’ biedt daarom ruimte om gevoelens en ervaringen die te maken hebben met het verlies te uiten en met elkaar te delen. Dit gebeurt in de vorm van gesprekken, oefeningen om te ontspannen, meditaties en visualisatieoefeningen.

En wat nu?
Tijdens de bijeenkomsten wordt dieper ingegaan op onderwerpen als: Wat kan mij helpen om mijn verdriet te verwerken? Wat doe ik thuis en in mijn eigen omgeving met al die heftige emoties als wanhoop, pijn en verdriet?Hoe kan ik de periode van ‘zorgen voor’ afsluiten? Hoe ga ik mijn leven invullen?

Opluchting
Het delen van ervaringen kan opluchting geven doordat deelnemers veel bij elkaar herkennen. Ook kan alleen al luisteren naar hoe anderen met de problemen omgaan, behulpzaam zijn. Na verloop van tijd kan er dan ruimte komen om het leven alleen weer op te bouwen.
De ‘Rouwgroep voor nabestaanden’ is bedoeld voor mensen die een naaste aan kanker hebben verloren. Na aanmelding worden belangstellenden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.

  • Datum: start bijeenkomsten 9 februari 2015, daarna 16-2, 23-2, 2-3, 9-3,16-3, 23-3.
  • Tijd: 14.00 – 16.00 uur
  • Kosten: 70 euro p.p voor alle bijeenkomsten

Aanmelden kan via info@thha.nl of telefonisch 033 – 4655227.

Terug naar het nieuwsoverzicht