Reiki: Wat is het eigenlijk?

Reiki, wat is het eigenlijk en wat kan ik mee?
Op 2 middagen per maand bestaat er in het Toon Hermans Huis Amersfoort de mogelijkheid voor mensen met kanker en direct betrokkenen om kennis te maken met Reiki.

Wat is Reiki en wat kun je verwachten?
Reiki is een van oorsprong Japanse vorm van healing, waarbij gewerkt wordt met levensenergie. Levensenergie is van nature in en om ons heen aanwezig. Bij Reiki wordt levensenergie via de handen doorgegeven aan jouw lichaam. Deze energie stroomt vervolgens verder naar plekken waar extra energie nodig is. Zo wordt zorg en aandacht gegeven aan een bepaalde disbalans in lichaam en geest. Degene die Reiki geeft is hierbij slechts een tussenschakel en kan dus zelfstandig niets bewerkstelligen.

Doel kan zijn: leren ontspannen, rust vinden onder moeilijke omstandigheden of leren omgaan met pijn.

Het effect dat deze energiestroom mogelijk op je heeft, wordt vaak als weldadig en ontspannend omschreven, voor zowel het lichaam als de geest.

Als iemand voor Reiki komt, volgt er eerst een gesprek om te horen wat er speelt. Daarna start de Reiki, die meestal begint met een korte inleiding die er op gericht is om je bewust te maken van je hele lichaam. Daarna hoef je als ontvanger zelf niets anders meer te doen dan je te ontspannen en je open te stellen om de aandacht te ontvangen.

Wat je daarbij dan concreet ervaart kan van persoon tot persoon zeer sterk verschillen. Een veel gehoorde reactie is dat mensen de aandacht weldadig en zeer ontspannend vinden en dat zij daarna bij voorbeeld heel goed hebben geslapen.  

NB: Het is belangrijk om je te beseffen dat een healing nooit een medische behandeling kan vervangen, dus dat er bij klachten altijd een arts moet worden geraadpleegd.

Wilt u ook kennismaken met Reiki? U kunt telefonisch een afspraak maken: 033-4655227.

Eigen bijdrage: 5 Euro pp

Terug naar het nieuwsoverzicht