Thema avonden: Opvoeden en kanker

Je kinderen opvoeden als je kanker hebt, hoe doe je dat?

Op woensdag 18 november wordt de eerste van een reeks van drie thema-avonden voor ouders die kanker hebben en hun partners georganiseerd door Toon Hermans Huis Amersfoort in samenwerking met de Universiteit Utrecht.

De avond begint om 19.30 en duurt tot 21.00 uur.

Het opvoeden van kinderen kan op sommige momenten best pittig zijn. Er zijn veel opvoedboeken geschreven waarin tips staan wat je wel en juist niet moet doen bij kinderen in een bepaalde ontwikkelingsfase. Maar als je als moeder of vader kanker hebt wordt er op veel terreinen extra veel van je gevraagd. Hoe ga je zelf om met je ziekte? Hoe reageren je partner en je kinderen op de situatie? Wordt er over je ziekte gepraat en op welke manier? Hoe kun je er zijn voor je kinderen als je zelf moeite moet doen om lichamelijk en emotioneel op de been te blijven? Veel vragen die leven bij ouders die te maken hebben met kanker. De universiteit Utrecht voert, dankzij een subsidie van Pink Ribbon, een onderzoek uit bij gezinnen waarvan de ouder kanker heeft om meer te weten te komen over wat helpt bij ouders en bij kinderen om goed met de situatie om te gaan. Dit gebeurt tijdens de thema-avonden door informatie te geven, maar vooral door het gesprek aan te gaan met de mensen die er zelf mee te maken hebben. U krijgt zo de gelegenheid om uw ervaringen en vragen te delen met mensen in dezelfde situatie.

U kunt u opgeven bij het Toon Hermans Huis Amersfoort via telefoonnummer: 033 465 52 27 of  door een mail te sturen naar info@thha.nl. Hierbij kunt u aangeven of u alleen of samen met uw partner wilt komen. De tweede en derde avond zijn op woensdag 17 februari en woensdag 20 april 2016.

Terug naar het nieuwsoverzicht