Opvoeden als je er alleen voor staat

Op woensdag 25 maart organiseert het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA) een ontmoetingsbijeenkomst voor ouders die na het overlijden van hun partner alleen voor de opvoeding van de kinderen staan.

Sparren
Ouders kunnen met elkaar praten over moeilijkheden die zij tegenkomen in het alleen opvoeden van hun kind of jongere. Maar ook als het best goed gaat, kan het een enorm gemis zijn dat je niet meer kunt ‘sparren’. Hoe doen anderen dit?

Dagelijkse dilemma’s
Als je niet meer met je partner kunt overleggen over dagelijkse opvoedkundige dilemma’s, is het soms lastig om beslissingen te nemen. ‘Mijn kind wil naar een film waar hij eigenlijk te jong voor is’, ‘Ga ik met mijn puber alleen op vakantie of juist met andere mensen erbij?’ of ‘Hoe reageer ik op al die wisselende stemmingen van mijn kind?’

Moeder en vader tegelijk
Het wegvallen van de vader of moeder kan veel vragen oproepen. Sommige taken waren misschien zo vanzelfsprekend het terrein van die ander. Hoe ga je bijvoorbeeld om met ontluikende seksualiteit? En wat doe je als je kind probeert om de weggevallen ouder te vervangen?

Professionele begeleiding
Deze interactieve avond wordt begeleid door Karen Rutgers – van Wijlen, zij is psycho-oncologisch therapeut en de vrijwilligers van de kinderen/jongeren commissie.

  • Datum: woensdag 25 maart 2015
  • Tijd: 20.00 – 22.00 uur
  • Kosten: gratis
  • Waar: Regentesselaan 39, tegenover CS Amersfoort
  • Info en aanmelden: info@thha.nl, of bel 033-4655277
Terug naar het nieuwsoverzicht