Ontmoetingsochtend: Leven met uitzaaiingen

Hoe ga ik om met uitzaaiingen bij kanker?
Op woensdag 12 november 2014 organiseert het Toon Hermans Huis Amersfoort een ontmoetingsbijeenkomst voor mensen die leven met uitzaaiingen. De bijeenkomst biedt ondersteuning en de mogelijkheid tot uitwisselen van ervaringen.

Hoe lang heb ik nog en wat doet dat met mij

Als behandelingen voor kanker niet kunnen genezen, is er vaak veel onzekerheid. Allerlei emoties rond het besef dat het leven nog maar kort kan zijn, kunnen iemand erg bezighouden. Het kan lastig zijn gesprekspartners te vinden om dit mee te delen, omdat veel mensen het moeilijk vinden hierover openlijk te spreken.

Uitwisseling en ondersteuning

Mensen in een vergelijkbare situatie krijgen de mogelijkheid om in alle openheid met elkaar ervaringen uitwisselen en steun en herkenning vinden. Er is gelegenheid in te gaan op allerlei zaken die de aandacht vragen. Bovendien is er tijd om vragen te stellen en te bespreken hoe anderen de dingen die zij tegenkomen aanpakken. Dat kan verhelderend werken, juist omdat er niet één manier is die voor iedereen in deze situatie werkt.

Inhoud

Thema’s die aan de orde komen zijn: omgaan met reacties uit je omgeving, vormgeven aan je leven – hoe kort of lang dat nog zal zijn, werken of juist stoppen met werken, afscheid nemen, omgaan met lichamelijke klachten, bronnen van steun of troost, emoties.

De begeleiding is in handen van Karen Rutgers, professioneel psycho-oncologisch therapeut van het THHA.

Kosten: gratis deelname

Datum: 12 november 2014

Tijd: 10.30 tot 12.30 uur

Waar: Regentesselaan 39, direct tegenover centraal station Amersfoort

De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die leven met een uitgezaaide vorm van kanker. Ook naasten zijn van harte welkom.

Voor aanmelding en informatie: 033-4655227 of email info@thha.nl

 

Terug naar het nieuwsoverzicht