Oncofonie 2016: een prachtig festijn!

Lang naar uitgekeken, veel voorpret, door velen hard aan gewerkt, maar afgelopen tweede Pinksterdag (16 mei 2016) was het zover, de Oncofonie 2016: Symfonie voor je Leven vond plaats.

“Ik zou wel willen gillen van enthousiasme”
In een nagenoeg uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam heeft iedereen kunnen genieten. Genieten van de decors, zo mooi gemaakt door de deelnemers van Beelden voor je Leven. Van het geweldige toneelspel van de acteurs en deelnemers van Spelen voor je Leven. En natuurlijk van de prachtige muziek en zang van het grote koor. Samengesteld uit koorleden van alle koren van Zingen voor je Leven, en prachtig samenspelend met het Noordpoolorkest en de vele, vele solisten.
En het klopte. Alles klopte en kwam samen in één prachtig verhaal, een sprookje, het verhaal van De Kleine Prins, waar deelnemers van Schijven voor je Leven zo mooi aan hebben bijgedragen.
“Het was fantastisch, mooi, geweldig, ontroerend.” Superlatieven schieten tekort.

“Alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar” (aldus de Kleine Prins)

 

De Prins en de Ridder

Het verhaal van De Kleine Prins kreeg later op de avond een bijzonder vervolg. Bijna niemand, en zeker Patricia Deiters-Rahusen, voorzitter van Stichting Kanker in Beeld, wist dat zij die avond geridderd zou worden. Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om haar te onderscheiden. De burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht, de heer Marc Witteman, is voorzichtig Het Concertgebouw binnengesmokkeld. Hij heeft, met toestemming van burgemeester van der Laan, de versierselen die horen bij deze koninklijke onderscheiding, opgespeld.
Als Kanker in Beeld zijn we ongelofelijk trots op deze geweldige waardering voor het vele en prachtige werk van Patricia en op haar gedrevenheid. We zullen haar enorm missen als zij gaat stoppen in september. Maar hoe mooi is dan de erkenning die zij, en daarmee ook Kanker in Beeld, heeft gekregen met dit lintje! Ongelofelijk trots zijn wij!

Lees verder op: http://www.oncofonie.com/oncofonie

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht