Minisymposium ‘Kanker: daar kun je mee leven’ in THHA

In het mini-symposium ‘Kanker: daar kun je mee leven’ wordt over actuele thema’s kort maar krachtig gesproken.

Deze thema’s vormen een rode draad in de activiteiten van het huis: wat verandert er binnen het gezin wanneer je met kanker wordt geconfronteerd? Hoe zit dat met werk? En hoe belangrijk is het om te bewegen? Wat helpt en wat juist niet?

Het programma:

 • 12.30 uur opening
  Openingswoord door Liesbeth Groot, directeur Toon Hermans Huis Amersfoort.
 • 12.35 uur  persoonlijk verhaal
  Bij Monica Bronsgeest werd in maart 2013 borstkanker geconstateerd. Monica vertelt over haar ervaringen en welke impact kanker heeft gehad op haar gezin, haar werk en hoe zij hiermee omging.
 • 13.00 uur kanker & gezin
  Karen Rutgers-van Wijlen, psycho-oncologisch therapeut, vertelt welke invloed kanker op het gezin heeft. Wat verandert er voor ouders, voor kinderen, in de relatie, in contacten met vrienden, familie, werk, vrije tijd. Hoe ga je hiermee om? Wat helpt en wat juist niet? Wat zijn steunbronnen die helpen veerkracht te versterken, zowel van jezelf als van het hele gezin?
 • 13.30 uur kanker & werk
  Anneke van Dijck en Carla Huppelschoten, beiden loopbaanprofessionals bij Werkcollectief Eemvallei spreken over kanker en werken. Hoe houd je de regie bij kanker wanneer de bedrijfsarts of leidinggevende ook iets over jouw re-integratie kunnen zeggen. Hoe kom je er samen uit?
 • 14.00 uur kanker & bewegen
  Nicolet Eikelboom van Twinckl Coaching en Michiel van der Linden van Sneller-fit spreken over het belang van in beweging blijven bij kanker.Indien gewenst ontvangt u een certificaat voor deelname dat meetelt voor de niet-geregistreerde punten in het Kwaliteitsregister.

Meer informatie over het open huis op 7 februari

Terug naar het nieuwsoverzicht