Vrijdag 6 oktober start Toon Hermans Huis Amersfoort weer de training ‘Mindfulness en ontspanning bij kanker’


Mindfulness en ontspanning bij kanker

Mindfulness en ontspanning bij kanker

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van twee uur (10.00-12.00 uur), waarin je oefent met mindfulness meditaties en ontspanningsoefeningen en ervaringen met elkaar deelt. Je krijgt audio mee naar huis om tussendoor zelf te oefenen. Hoe vaker je oefent, des te beter je het kan toepassen in je dagelijks leven.

Kanker heeft grote impact en gaat vaak gepaard met veel emoties en stress. Sommige mensen hebben tijdens of na kanker last van angstige of sombere gedachten en gevoelens. Of ze piekeren veel of slapen slecht. Mindfulness training kan (ex-)kankerpatiënten helpen hiermee om te gaan.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is aandacht hebben voor het hier en nu. Je staat bewust stil bij wat je op dit moment ervaart, vriendelijk en zonder oordeel.

Mindfulness kun je trainen, door te observeren wat er in je omgaat. Je doet dat met een open mind. Je kijkt steeds wat er nu gebeurt in jouw gedachten, emoties en lichaam. Daardoor leer je beter om te gaan met lastige gedachten en gevoelens, minder te piekeren en vriendelijker voor jezelf te zijn.

De training wordt gegeven door Francien Post (MBSR mindfulness trainer, VMBN cat. 1 en IPSO gecertificeerd).

Bron: kanker.nl en mindfullife.nl