Meepraten over bezieling bij ziekte?

Op zoek naar bezinning als je ernstig ziek bent (geweest)
Er is nog plek voor voor mensen die ernstig ziek (zijn geweest) in de gespreksgroep ‘Wat bezielt je?’. De deelnemers krijgen de mogelijkheid stil te staan bij levensvragen die de confrontatie met kanker oproept. Ook naasten en nabestaanden zijn van harte welkom. Eerstvolgende keer is 21 januari om 14:00 uur.

Kanker: je wereld op zijn kop
De confrontatie met kanker, crisis in je bestaan, maakt fundamentele vragen los. Niets lijkt meer vanzelfsprekend. Kun je je vertrouwde levens- en wereldbeschouwing nog handhaven, nu je zelf als persoon zó in het geding bent? Welke hulpbronnen kun je aanspreken? En geven die nog antwoorden waar je iets mee kunt? Als je leven zo betrekkelijk blijkt te zijn, wat is dan de betekenis?

Ontdekkingsreis: het openen van perspectief
Deelnemers worden uitgenodigd stil te staan bij levensvragen die de confrontatie met kanker oproept. Vooral wordt gekeken naar het openen van een perspectief om op ontdekkingsreis te gaan. Je kunt terechtkomen bij bestaande hulpbronnen uit de eigen tradities.

Concrete handvatten en de legende Parcival
Aan de hand van de legende van Parcival, de middeleeuwse ridder op zoek naar de graal, wordt met nieuwe ogen naar je eigen, spelende thema’s gekeken. Welk spoor wordt zichtbaar in je eigen levensverhaal? De bijeenkomsten zijn een ontdekkingsreis aan de hand van gesprekken, opdrachten, verbeelding, poëzie, muziek en meditatie. Zodat jij concrete handvatten krijgt om mee verder te kunnen.

De bijeenkomsten worden begeleid door professioneel psycho-oncologisch therapeut karen Rutgers – van Wijlen.

  • Datum: 21-1, 4-2, 11-2 18-2, 4-3, 18-3(gestart op 14 januari)
  • Tijd: 14.00 – 16.00 uur
  • Kosten: € 70,- voor alle 7 bijeenkomsten, aanmelden verplicht
  • Waar: Regentesselaan 39, direct tegenover CS Amersfoort
  • Aanmelding en informatie: 033-4655227 of email info@thha.nl.
Terug naar het nieuwsoverzicht