Leven met uitzaaiingen

Hoe ga ik om met uitzaaiingen bij kanker? 
Deze bijeenkomst op donderdag 19 februari biedt ondersteuning en de mogelijkheid tot uitwisselen van ervaringen, en is bedoeld voor mensen die leven met een uitgezaaide vorm van kanker. Ook naasten zijn van harte welkom.
Hoe lang heb ik nog en wat doet dat met mij
Als behandelingen voor kanker niet kunnen genezen, is er vaak veel onzekerheid. Allerlei emoties rond het besef dat het leven nog maar kort kan zijn, kunnen iemand erg bezighouden. Het kan lastig zijn gesprekspartners te vinden om dit mee te delen, omdat veel mensen het moeilijk vinden hierover openlijk te spreken.
Uitwisseling en ondersteuning
Mensen in een vergelijkbare situatie krijgen de mogelijkheid om in alle openheid met elkaar ervaringen uitwisselen en steun en herkenning vinden. Er is gelegenheid in te gaan op allerlei zaken die de aandacht vragen. Bovendien is er tijd om vragen te stellen en te bespreken hoe anderen de dingen die zij tegenkomen aanpakken. Dat kan verhelderend werken, juist omdat er niet één manier is die voor iedereen in deze situatie werkt.
Vormgeven aan je leven
Thema’s die aan de orde komen zijn: omgaan met reacties uit je omgeving, vormgeven aan je leven – hoe kort of lang dat nog zal zijn, werken of juist stoppen met werken, afscheid nemen, omgaan met lichamelijke klachten, bronnen van steun of troost, emoties. De begeleiding is in handen van Karen Rutgers, professioneel psycho-oncologisch therapeut van het THHA.
 
  • Datum: 19 februari 2015, eerstvolgende woensdag 18 maart
  • Tijd: 10.30 tot 12.30 uur
  • Kosten: gratis deelname
  • Waar: Regentesselaan 39, direct tegenover centraal station Amersfoort
  • Voor aanmelding en informatie: 033-4655227 of email info@thha.nl
Terug naar het nieuwsoverzicht