Landelijke themadag longkanker in Meander Medisch Centrum (4 november)

Op zaterdag 4 november is er een themamiddag voor mensen met longkanker en hun naasten. Naast informatie is er ook gelegenheid voor ontmoeting met lotgenoten en voor ontspanning. De middag wordt georganiseerd door Longkanker Nederland, in samenwerking met Meander Medisch Centrum en een aantal andere ziekenhuizen.

Geboden wordt een informatieve en ontspannen middag met interessante lezingen, ruimte voor ontmoeting met lotgenoten, artsen en zorgverleners en tijd voor ontspanning. Deelnemers kunnen lezingen bijwonen en aan allerlei activiteiten meedoen. Er zijn massages, er worden tips voor uiterlijke verzorging gegeven door Look Good Feel Better en er is een creatieve activiteit. Bij de professionele fotograaf kan men een mooie foto laten maken. De diëtiste vertelt over gezond eten en daarnaast zijn er lekkere hapjes en drankjes. Ook kan het publiek informatiestands bezoeken, van o.a. Toon Hermans Huis, Helen Dowling Instituut en Longkanker Nederland. Artsen, verpleegkundig specialisten en geestelijk verzorgers zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Sprekers

Longarts dr. Judith Herder gaat in op de nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van longkanker. Dr. Pim Welvaart, die op 1 november als longchirurg in Meander begint, zal spreken over longchirurgie in vogelvlucht. Daarnaast zijn er lezingen over longkanker bij ouderen en over weefselonderzoek bij longkanker.

Het programma staat op meandermc/agenda. U kunt ook de programmafolder downloaden.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het gratis toegankelijke programma via longkankerdag@meandermc.nl. De middag wordt gehouden in de Foyer en het Auditorium van Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 in Amersfoort.

Terug naar het nieuwsoverzicht