Kids in het Toon Hermans Huis Amersfoort

Op zaterdag 10 januari komen de kidsgroepen weer bij elkaar in het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA) 

De Kids-groep en Kids-rouwgroep
Er zijn twee verschillende ondersteuningsgroepen voor kinderen van 6-12 jaar. De Kidsgroep is bedoeld voor kinderen van wie een ouder of een andere dierbare naaste kanker heeft, de Kids-Rouwgroep voor wie een naaste aan kanker heeft verloren. Het programma bestaat uit negen bijeenkomsten, die eens per maand op zaterdag plaatsvinden.

Kwetsbaar
Kinderen die in hun jonge leven te maken krijgen met kanker, vormen een kwetsbare groep en verdienen speciale aandacht. Elk kind gaat op zijn eigen manier met zo’n ingrijpende gebeurtenis om. Het THHA wil deze kinderen graag een steuntje in de rug geven door ze in een veilige omgeving met elkaar te laten praten, spelen en deel te laten nemen aan allerlei activiteiten.

Samen met anderen
Tijdens de bijeenkomsten van de Kids-groep en de Kids-Rouwgroep krijgen ze de kans leeftijdsgenootjes te ontmoeten die in een soortgelijke situatie verkeren. Ook voor schilderen, tekenen, zingen en kringgesprekken is alle ruimte. Er wordt een sfeer gecreëerd waarin veiligheid en vertrouwen kan ontstaan. Niets is verplicht, er is volop aandacht voor waar de kinderen zelf behoefte aan hebben.

Data bijeenkomsten: 10 januari, 14 februari, 14 maart, 18 april, 30 mei, 27 juni.

Tijd: Kids groep 12.00 – 14.30 uur

Kids rouwgroep 15.00 – 17.30 uur

Kosten: gratis

Aanmelden en info: Ouders kunnen hun kinderen aanmelden via 033 – 46 55 227, of per email info@thha.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht