‘Kanker in het gezin’ minisymposium in het Toon Hermans Huis Amersfoort (15 november 2018)

Op donderdag 15 november 2018 organiseert het Toon Hermans Huis Amersfoort een minisymposium ‘Kanker in het gezin’. De eerste lezing begint om 19 uur en vanaf 18.30 bent u welkom.

Als iemand in een gezin of familie te maken krijgt met kanker, heeft dit grote gevolgen voor alle betrokkenen. Het leven wordt in de war gestuurd op vrijwel alle levensgebieden. Hoe ga je hier als gezin mee om? Welke moeilijkheden kom je tegen, wat helpt wel en wat helpt niet?  Op dit minisymposium gaan we in op deze vragen. De avond is bedoeld voor iedereen die op een of andere wijze betrokken is bij dit thema. Direct of indirect. Particulier en professioneel.

Kanker in het gezin
Arrien van Prooijen-de Jong, contextueel therapeut en oncologieverpleegkundige Care for Cancer, gaat in op de gevolgen van kanker in het gezin. Het centrale thema: hoe blijf je als gezin in een moeilijke periode verbonden met elkaar en hoe kun je voor elkaar van betekenis zijn?

Wat biedt het THHA?
Karen Rutgers- van Wijlen, coördinator zorg in het Toon Hermans Huis Amersfoort en psycho-oncologisch therapeut zal samen met vrijwilligers van het kids- en jongerenteam van het THHA toelichten wat zij te bieden hebben aan gezinnen die met kanker te maken hebben.

Opvoeden in tijden van stress, als een van de ouders kanker heeft
Dineke Verkaik, onderzoeker UU, orthopedagoog en psychotherapeut i.o. GGz centraal. Zij geeft informatie over wat helpt om te blijven opvoeden in tijden van onzekerheid en stress. Ouders van minderjarige kinderen vragen zich vaak af wat ze wel en niet met de kinderen kunnen of moeten bespreken na de diagnose kanker. Ook is er hier ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

21.45 uur: Afsluiting met gelegenheid om na te praten.

Adres: Regentesselaan 39, Amersfoort. Entree voor deelnemers: € 10 (gezinnen gratis) Graag gepast contant betalen, in het THHA kunt u niet pinnen.  Aanmelden via 033 4655227 of info@thha.nl . Er is plaats voor maximaal 75 deelnemers

Bekijk dit filmpje, klik op de foto:

Parkeermogelijkheden Toon Hermans Huis Amersfoort

De Regentesselaan ligt direct tegenover station Amersfoort. Gezien deze ligging en de geringe parkeermogelijkheden is komen met de fiets of openbaar vervoer het handigst.

Komt u wel met de auto? In de buurt van het Toon Hermans Huis is parkeren alleen toegestaan voor vergunninghouders. Wij hebben twee eigen parkeerplaatsen voor het huis. Bij meerdere bezoekers zijn deze plekken gereserveerd voor mensen die slecht ter been zijn.

Daarnaast mogen wij gebruik maken van de parkeerplaatsen van een buurorganisatie. Hieronder kunt u zien waar deze parkeerplaats is en hoe u vervolgens bij het Toon Hermans Huis komt. (1 minuut lopen)

Route: Wanneer u vanaf de Utrechtseweg de Berkenweg in rijdt ziet u aan het eind, in het verlengde van de weg het parkeerterrein.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht