Geslaagde kick off Lustrum THHA

Het Lustrum van het THHA, dat dit jaar tien jaar bestaat, heeft gisteren haar feestelijke kick off beleefd in het scholengebouw van het Nieuwe Eemland in Amersfoort. Door middel van een theatervoorstelling, gemaakt voor en door jongeren in het Nieuwe Eemland werden sponsoren, vrijwilligers en donateurs bedankt voor hun inzet de afgelopen tien jaar.

De voorstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Scholen in de Kunst en het Toon Hermans Huis Amersfoort en mogelijk gemaakt door een donatie van het Sint Ansfridus parochie. De jongeren ontvingen een daverend applaus van de aanwezigen voor een hedendaagse, pakkende voorstelling. Burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius bedankte de scholieren voor hun optreden en reikte ook nog eens een prestigieuze onderscheiding uit aan Piet Wassink, bestuurslid van het eerste uur. Op vrijdag 4 april vindt er weer een voorstelling plaats, dit keer in het gebouw van scholengemeenschap ‘t Hooge Landt.

Het Toon Hermans Huis Amersfoort is sinds 2004 gevestigd aan de Regentesselaan 39. Voormalig huisarts Teun Elemans realiseerde hier zijn droom: een huis, waar iedereen die met kanker te maken heeft zonder afspraak binnen zou kunnen lopen. Om informatie te krijgen, psychosociale ondersteuning te krijgen bij het verwerken van de ziekte en de bijbehorende behandelingen, die vaak ingrijpend zijn in het leven van betrokkenen. Teun Elemans overleed in 2007 aan kanker, drie jaar na de opening van het THHA.

DSC_0317

 

Terug naar het nieuwsoverzicht