Creatieve Workshops

Hoera! Door de versoepeling van de coronamaatregelen gaan de creatieve workshops weer van start! Daar zijn wij, van het Open Atelier heel blij mee! 
Titel workshop: Sluieren

Neeltje Buitelaar is al zo’n 40 jaar kunstzinnig therapeut en heeft met een groot aantal methodes en technieken gewerkt, zowel met volwassenen als met kinderen. Toen zij in contact kwam met de methode van het sluieren wist ze dat ze daarmee een belangrijke inspiratiebron had gevonden, een gevoel van ’thuiskomen’ in een deel van zichzelf. Dit was waar ze naar had gezocht. Persoonlijk sprak het haar aan omdat er geen sprake was van een vooraf vastgesteld doel of beeld, geen creatieve onvrijheid of het streven naar resultaat. Inhoud workshop: Je leert de eenvoudige maar zorgvuldige techniek terwijl je kunt genieten van het mooie materiaal en de kleuren Sluieren is een stil proces. Het doet een beroep op het zoeken naar rust, innerlijke focus en verwondering in je zelf. Wat je maakt is de beloning. Het is geen passieve bezigheid want je bent alert met je hoofd en met je hart. Je doet je werk met aandacht en zorgvuldigheid maar zonder doel of plan. De eerste lessen ga je bij iedere ‘sluier’ je werk een kwartslag draaien zodat er geen focus meer is op onder, boven, links of rechts. Langzaam ga je zien wat aan kleur en beweging aan het ontstaan is Als je een tweede kleur toe voegt kun je keuzes gaan maken waar je de kleur wilt vermengen en waar niet, waar wil je het donkerder of juist lichter hebben. Op die manier kan van alles ontstaan. We nemen tijd om te zien wat er aan het verschijnen is en wat dat met je doet. Ongeduld, blijdschap, vermoeidheid, verdriet, ontspanning, het mag allemaal voorbijkomen. Zo rond de 5e les zul je langzaam gaan ontdekken dat er één of meerdere beelden ontstaan in je werk. Ze zullen gaandeweg zichtbaar worden, soms duidelijk, soms duurt het even en zul je je hart nog meer open gaan stellen. Het beeld kan een antwoord zijn of juist een vraag oproepen, het heeft altijd alleen voor jou betekenis. Dat is het moment dat we met liefde en respect een nieuwe techniek beginnen en het beeld gaan ‘ontsluieren’. Je gaat het ontstane beeld naar voren halen. 

Materialen: Aquarelverf en papier, kwast, plaat en tape om je papier op vast te maken. Wordt zonder extra kosten geleverd door het Toon Hermans Huis Amersfoort. 
Eigen bijdrage: € 40,- voor 8 keer. Meer mag zeker ook!(Mocht het bedrag voor iemand problemen geven dan kunnen we het daar over hebben. Geeft u dit a.u.b. aan bij de inschrijving. )De eigen bijdrage dient in de eerste week te worden voldaan. 
Inschrijven via aanmelden@thha.nl of bellen naar nummer (033) 465 52 27 
Maximum aantal deelnemers: 4 Opmerking: Je schrijft je in voor alle acht data, het is niet mogelijk voor 1 of 2 keer aan te sluiten.
Door omstandigheden zijn de data waarop de workshop sluieren plaatsvindt gewijzigd.
De nieuwe data zijn: 13 januari, 20 januari, 27 januari, 3 februari, 10 februari 17 februari, 24 februari en de laatste, 10 maart. Tijd: 13.30 – 16.00 uur 

Terug naar het nieuwsoverzicht