Congres ‘Werkgeverschap bij kanker’ (10 oktober)

Ieder jaar krijgen 30.000 werknemers kanker. Naast de enorme impact voor de werknemer zelf heeft het ook de nodige consequenties voor de werkgever. Op het Congres ‘Werkgeverschap bij kanker’ krijgt u als werkgever antwoorden op allerlei vragen waar u mee te maken krijgt als een van uw werknemers kanker krijgt.

Vragen als ‘Hoe beperkt u als werkgever de emotionele en financiële schade?’ en ‘Goed werkgeverschap en continuïteit in de bedrijfsvoering, gaan die
wel samen bij kanker op de werkvloer?’ komen aan de orde.

Politieke urgentie

Minister Asscher van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil meer aandacht voor kanker en werk. Op het congres zet hij zijn doelstellingen en maatregelen uiteen.
U krijgt de laatste feiten en cijfers over kanker op de werkvloer. U leert over ziektefasen en hoe die zich verhouden tot de Wet Verbetering Poortwachter. Dagvoorzitter Thomas van Zijl, bekend van BNR, gaat met werkgevers, werknemers en experts in gesprek over de praktische kanten van werkgeverschap bij kanker.

Praktijkvragen

U kunt uw (praktijk)vragen stellen aan de experts: waaronder een gespecialiseerde bedrijfsarts, jurist, re-integratiedeskundigen, verzuimbegeleiders en een UWV-verzekeringsarts. Wetenschappers informeren u over de meest recente inzichten in dit snel ontwikkelende kennisgebied.

Workshops

‘s Middags kunt u deelnemen aan twee workshops naar keuze. Verschillende praktische onderwerpen komen aan bod, zoals financiële en juridische
aspecten, de RIV-toets van UWV, de impact van kanker op collega’s, de rol van de bedrijfsarts en verschillende ‘harde’ en ‘zachte’ aspecten van verzuimbeleid bij kanker.

Praktijk centraal

Het congres is op maat gemaakt voor werkgevers, managers en HR-professionals. U krijgt actuele informatie, hoort over de praktijk van deskundigen en gaat naar huis met direct toepasbare handvatten en tips.

Het congres vindt plaats op 10 oktober 2016 in Leiden op het hoofdkantoor (Dellaertweg 1, Leiden) van Zilveren Kruis. Lees meer over het programma en meld u direct aan via: www.werkgeverschapbijkanker.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht