Van Eeghen Trio geeft concert in Toon Hermans Huis Amersfoort (7 oktober 2018)

In het kader van September Me Meer, concerten voor mensen die niet in staat zijn om de reguliere concerten te bezoeken, komt het Van Eeghen Trio een concert verzorgen in het Toon Hermans Huis Amersfoort op 7 oktober. Het concert begint om 14.00 uur.

Het Van Eeghen trio bestaat uit Just Wernand (viool), Marieke Römer (cello) en Bregje Voorn (piano). Meer dan tien jaar spelen ze als amateurs in deze bezetting samen. De basis voor het trio is gelegd toen ze collega’s waren bij Riagg Amersfoort en voor het eerst ad hoc optraden op een receptie. Het trio is genoemd naar de locatie waar ze vaak repeteren. Naast de liefde voor de muziek delen ze hetzelfde beroep; alledrie zijn ze werkzaam als psychiater. Als pianotrio spelen ze graag muziek van Beethoven, Brahms, Schubert en Schumann.

Het programma

Michael Glinka – Drie Russische liederen voor viool, cello en piano
Ludwig von Beethoven – Pianotrio opus 1 no 2, twee delen: Adagio-Allegro vivace en Largo con espressione
Edward Elgar – Salut d’amour

Over September Me

September Me is het jaarlijkse kamermuziekfestival in Amersfoort. Met een frisse en eigentijdse blik stelt Ragazze Quartet, artistiek leider van het festival ieder jaar een wonderbaarlijk en kleurrijk festivalprogramma samen. Met veel aandacht voor upcoming artists die op het punt staan (internationaal) door te breken én muzikanten die de grenzen opzoeken en vanuit klassieke muziek verbindingen leggen met theater, film en andere kunstdisciplines. Flint in Amersfoort is bruisend festivalhart met heerlijke hapjes, drankjes en bijzondere randprogrammering.

Voor mensen die niet in staat zijn om de reguliere concerten te bezoeken organiseert September Me concerten onder de naam September Me Meer. Hiermee brengt het festival muziek naar mensen in verzorgingshuizen en ziekenhuizen. In de aanloop naar het festival coacht Ragazze Quartet diverse ensembles om deze optredens te verzorgen.

Concert Van Eeghen Trio in Toon Hermans Huis
Datum: 7 oktober
Tijd: 14.00 uur
Locatie: Regentesselaan 39, Amersfoort (t.o. Centraal Station Amersfoort)

Terug naar het nieuwsoverzicht