Businessloop en Run for Life brengen € 15.000 op

Op vrijdag 19 juni renden zo’n 500 kinderen van Het Nieuwe Eemland mee met de 15e ‘Run for life’-sponsorloop.  Een paar uur later deden 240 enthousiaste hardlopers mee aan de 14e editie van Businessloop Amersfoort.Zij liepen 5 of 10 kilometer.
Al deze hardlopers liepen de longen uit hun lijf voor het goede doel: het Toon Hermans Huis in Amersfoort. De gezamenlijke opbrengst van beide hardloopwedstrijden bedroeg 15.000 euro.

In het verslag van de Run for Life in de stad Amersfoort een prachtig sfeerbeeld:

In een enorme massa gaan de ongeveer vijfhonderd leerlingen van de eerste en tweede klas van het Nieuwe Eemland van start voor de vijftiende Run for Life. Er is een parcours van 2,5 kilometer uitgezet en per ronde kunnen ze geld bijeenbrengen voor het Toon Hermans Huis. Het enthousiasme bij de start is na één ronde als wat minder geworden en velen gaan wandelend verder. Niettemin hebben de snelsten het parcours vijf keer afgelegd.

Ook in Amersfoort Nu aandacht voor de hardlopers. Martin Bauman, bestuurslid van Businessloop Amersfoort vertelt:

Het is fantastisch om te zien dat we op deze manier een hele mooie bijdrage kunnen leveren aan een Amersfoorts goed doel. Daarbij is het mooi om te zien dat we met zo’n 300 aanwezigen op deze middag misschien wel de grootste vrijdagmiddagborrel van Amersfoort zijn.”

Aan de scholieren besteed Amersfoort Nu nog een artikel, waarin de belangrijke uitwisselingen tussen het Nieuwe Eemland en het Toon Hermans Huis Amersfoort wordt toegelicht:

Vanaf 2008 wordt er – als enige school in Amersfoort – in de brugklassen aandacht besteed aan wat kanker voor kinderen betekent. Dit gebeurt in de klas samen met de mentor en met medewerkers van het Toon Hermans Huis Amersfoort.

Vanuit het Toon Hermans Huis Amersfoort heel veel dank aan alle lopers, medewerkers en donateurs aan deze gulle gift!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht