Poëtische avond over een energiebeperking na borstkanker

Op 24 juni wordt in het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA) de bijeenkomst gehouden ‘ Borstkanker – leven met een energiebeperking’. De bijeenkomst staat onder leiding van ervaringsdeskundige Hedwig Duindam en wordt muzikaal live ondersteund door Jan Duindam. Hedwig Duindam geeft landelijk voordrachten en deelt graag haar ervaringen met het THHA en haar bezoekers. Dit doet zij onder andere door de voordracht van gedichten.

“Vóór ik kanker kreeg had ik zelf de nodige waardeoordelen over de onbegrepen vermoeidheid na kanker. Heel stiekem dacht ik dat die moeheid met goede leefregels wel te voorkomen zou zijn.

In 2008 kreeg ik borstkanker. Mijn allereerste prioriteit was overleven! Tegelijkertijd informeerde ik al snel naar leefregels die vermoeidheid na kanker konden voorkomen.

Ondanks leefregels, inspanningen en positieve instelling kreeg ik tóch te maken met een fundamentele energiebeperking. Toen de omvang van die beperking zich geleidelijk aan ontvouwde stond mijn leven op zijn kop. Misschien wel net zo grondig als na de diagnose. Voor het krijgen van kanker schaamde ik mij niet. Wél voor de energiebeperking die volgde. Het paste niet bij hoe ik mezelf zag.

Ik wil graag met anderen delen hoe het is om een energiebeperking te hebben. Als je het niet zelf meemaakt, is het moeilijk te begrijpen. Dat weet ik uit eigen ervaring. Door de beperking in woorden te vatten wordt mijn zelfacceptatie groter. Mijn gedichten zijn een reddingsboei. Het is een manier om uit te reiken en uit te leggen. Ik hoop dat mijn teksten uitnodigen tot openheid en troost. En hier een daar een brede glimlach.”  -Hedwig Duindam

Wij heten u van harte welkom bij de voorstelling en hopen dat het u goed doet om de beleving van Hedwig te horen en misschien ook zelf te delen hoe uw beleving is. Iedereen die direct of indirect met kanker te maken heeft gehad is welkom.

Datum: 24 juni
Tijd: 20.00 – 21.30
Kosten: gratis

Voor deze bijeenkomst hoeft u zich niet aan te melden. U kunt gewoon binnen lopen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht