Amersfoorts initiatief Toon in the House haalt € 30.060,- op

Vrijdagavond 23 juni 2017 was het zover, het eerste benefiet Toon in the House voor het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA) vond plaats in Flint. De avond bestond uit een 5-gangendiner, gevolgd door een spectaculair concert met diverse nationale artiesten. Initiatiefnemer en medeorganisator Boudewijn Coert, met de tranen in zijn ogen: “Ik kan deze avond maar op één manier omschrijven, WAUW!”

 

Foto: Initiatiefnemer Boudewijn Coert overhandigt cheque aan Sanne Lacor (medeorganisator en algemeen coördinator THHA), fotografie: Paul van der Wal.
Kijk voor meer foto’s (gemaakt door Esther Overmars) van het evenement op https://esterovermarsfotografie.pixieset.com/tooninthehouse23juni2017/

“Het begon al met het diner. Ruim 140 zakelijke vrienden kwamen vanaf 17:00 binnen en direct hing er een ontzettend saamhorige sfeer”, aldus Coert, die vanwege een groot persoonlijk verlies nauw betrokken is bij het Toon Hermans Huis. “Ik ben echt overdonderd. Wat wonen er veel mooie mensen in Amersfoort!”
Het diner werd muzikaal geopend door musicalster Renee van Kooten onder muzikale begeleiding van medeorganisator Marcel Fisser. De gasten genoten van een heerlijk diner verzorgd door Mercuur’s catering & events, Trek, De Mandemaaker en Joey Mercuur Patisserie. Tussen elke gang vertelden diverse sprekers over kanker, technologie en wat we kunnen verwachten in de toekomst. Een bijzonder en emotioneel moment waren de korte interviews met enkele vaste bezoekers van het Huis, die aan een speciale eregastentafel zaten. Om 20:15 werd het diner afgesloten met een gedicht van tekstschrijver Peter van der Leij en gingen de deuren van de concertzaal open.

Zaal in vervoering

Amersfoortse DJ Quino du Breuil opende het muzikale gedeelte. Toen om 21:00 de AFASzaal was volgestroomd met bijna 500 gasten beet Brownie Dutch het spits af, begeleid door de ‘Amersfoortse No Star Band’ van Marcel Fisser. Daarna was het de beurt aan Ginger (Jorn Wildeman), die de zaal tot tranen dwong met zijn nummer “Papa”, een ode aan zijn vader Henk, aanwezig in zijn rolstoel voor het podium. Vervolgens speelde Julia Zahra, bekend van the Voice en Beste Zangers, met enkele songs de zaal plat. Ze sloot af met het nummer Demons, speciaal voor eregast Fabian. Lisanne Spaander bracht met haar persoonlijke verhaal over haar overwinning op kanker en haar bijzondere teksten en een engelachtige stem de zaal nog verder in vervoering.
Willeke Alberti zweepte de zaal weer op, waarna Martijn Fischer het feest tot een hoogtepunt bracht. Eddy Zoey praatte op zijn onnavolgbare wijze de avond aan elkaar en zong zelf ‘Laat me’, van Ramses Shaffy, speciaal voor één van de eregasten die aan den lijve ondervinden waarom het Toon Hermans Huis bestaat.

Onvergetelijk

Sanne Lacor, algemeen coördinator van het THHA en medeorganisator van het benefiet, sloeg de hele avond met een grote lach op haar gezicht alles gade. “Het was een avond die al onze dromen heeft overtroffen, een avond die niet zal worden vergeten!
Gisteravond voelde alles en iedereen even als familie. We hoorden bij elkaar. We lachten, zongen, dansten en huilden samen en deelden deze prachtige avond met zijn allen.
Dat is precies het doel van het Toon Hermans Huis, mensen samenbrengen en de emotie delen om de klap van kanker te verwerken. Toen Boudewijn mij de cheque met € 30.060 overhandigde, was ik er stil van. Dat is echt ongelooflijk veel geld”, aldus Sanne. “Het Toon Hermans Huis kan alleen maar bestaan dankzij de vele vrijwilligers en de donaties van anderen. Dat alle mensen ons zo hebben gesteund en er zo’n mooie avond met ons van hebben gemaakt, dat raakt je in je hart. Met dit geld kunnen we veel prachtige dingen doen voor de mensen die het zo nodig hebben.”
“Dit was absoluut een groot succes en smaakte voor iedereen naar meer. Volgend jaar zijn we er dan ook zeker weer. Een heel bijzonder moment in het leven van veel mensen. Ik wil alle mensen die zich zo hebben ingezet voor dit succes bedanken. Zonder hen was het nooit zo’n geslaagd feest geworden. Onvergetelijk!”

 

Terug naar het nieuwsoverzicht