Workshop voeding, met toelichting van Hilda Mossink

Kanker hebben en naast al het andere ook nog op je voeding letten: dat kan een klus zijn. Je weet dat voldoende en gezonde voeding bijdraagt aan je conditie, maar je behandelingen kunnen eten lastig maken. Je smaak kan veranderen, je kunt misselijk zijn en soms ben je je eetlust even helemaal kwijt.
In drie workshops gaat Hilda Mossink samen met de deelnemers verkennen hoe je met betrekkelijk eenvoudige middelen je voeding kunt aanpassen aan jouw situatie.

De workshops kunnen los van elkaar worden bijgewoond. Deelname na aanmelding via aanmelden@thha.nl of telefonisch (033) 465 52 27

1 februari van 15.30-18.00 u
8 maart van 10.30-13.00 u
11 april van 18.30-21.00 u

Eigen bijdrage: 12,50 per keer

Hilda Mossink is actief als leefstijlcoach in haar Amersfoortse praktijk Eet Echt Eten. Hilda helpt mensen op weg die vitaler willen worden door samen te kijken welke leefstijlaspecten verbeterd kunnen worden. De belangrijkste sleutels daarbij zijn voeding, beweging en ontspanning. En dat is altijd maatwerk!

Toelichting van Hilda Mossink.

Workshops over voeding in het Toon Hermans Huis door Hilda Mossink, leefstijlcoach

‘De laatste jaren hebben studies aangetoond dat een gezonde leefstijl het herstel na kankerbehandeling kan bevorderen. Ook zijn er aanwijzingen dat een gezonde leefstijl de kans verkleint dat de kanker terugkeert. Dit vraagt nog meer onderzoek’. Aan het woord is Karine van ’t Land, Zorgexpert Leefkracht en gezondheid bij Menzis.

Samen met stichting Voeding Leeft ontwikkelde Karine een leefstijlprogramma voor mensen die hun kankerbehandeling hebben afgerond. De eerste groep patiënten is in 2021 in het RadboudUMC gestart met het programma.

Leefstijlcoach Hilda Mossink

Bovengenoemd onderzoek was aanleiding om samen met het Toon Hermans Huis workshops te organiseren over voeding. Ik ben actief als leefstijlcoach in Amersfoort. Vanuit mijn praktijk Eet Echt Eten organiseer ik kooklessen en workshops om mensen op weg te helpen die vitaler en gezonder willen worden. De belangrijkste sleutels daarbij zijn voeding, beweging en ontspanning. 

In de workshops zoomen we vooral in op voeding, omdat je hiermee meteen al ‘gereedschap’ in handen hebt om zelf aan de slag te gaan. De recepten krijg je toegestuurd en natuurlijk is er ruimte voor jouw persoonlijke vragen.

Programma:

  • 01-02-2022 (15.30-18.00) 

Workshop 1: ‘Voeding in plaats van vulling’.  Deze workshop gaat over de voedingswaarde van wat je dagelijks eet. Voeding is erg bepalend als het gaat om vitaler en gezonder worden. Vulling, lege calorieën, is vooral ballast. Hoe kies je voor volwaardige voeding die positief bijdraagt aan de zorg voor jouw lichaam en geest? We bespreken en proeven een aantal producten.

  • 08-03-2022 (10.00-13.00) 

Workshop 2: ‘Gezond brood, hoe kies je dat?’ Je hebt brood en brood. Er zijn grote verschillen in samenstelling en voedzaamheid. Waar let je op bij je keuze? Welke granen worden gebruikt, welk rijsmiddel. We maken zelf voedzaam en heerlijk broodbeleg en proeven dat natuurlijk ook!

  • 11-04-2022 (18.00-21.00)

Workshop 3: ‘Meer groenten en fruit eten, hoe doe je dat?’ Minder dan 15% van de Nederlanders eet de aanbevolen hoeveelheid (250 gram per dag) groenten en fruit per dag… Dát kan beter, en hoe doe je dat in jouw keuken? We maken en proeven zelf groente-smoothies om op een simpele en heerlijke manier meer vezels en vitale stoffen binnen te krijgen. 

Wil jij actief werken aan je gezondheid en meer energie krijgen, meld je aan via het Toon Hermans Huis en laat je inspireren. Fijn als je meedoet!

Terug naar het nieuwsoverzicht