Workshop ‘Schrijven over jeugdherinneringen’

In deze workshop schrijft u een klein verhaaltje over uw jongere zelf.  De docente neemt materiaal mee dat u zonder twijfel snel bij uw eigen (jeugd)herinneringen brengt. Bijzondere, verdrietige, belangrijke of grappige herinneringen; ze zijn de moeite waard om op te schrijven. In een paar stappen komt u haast vanzelf tot een verhaaltje. Het gaat in deze workshop niet om schrijftechnieken of ‘goed’ schrijven, maar om uw eigen woorden te geven aan een gebeurtenis die u heeft meegemaakt, en om het plezier van het schrijven. Ervaring is niet nodig. Aan het eind van de workshop mag u uw herinnering voorlezen (niet verplicht, maar wel erg leuk), wat steevast tot veel herkenning en verrassing leidt bij iedereen. Doel workshop: Aan het eind van deze workshop hebben deelnemers teruggekeken op een specifieke herinnering en die kunnen opschrijven. Ze gaan met een zelfgeschreven verhaaltje mee naar huis.

 

Docente Esther Bevers

Esther is docent creatief schrijven bij Schrijven in Amersfoort. Voordat ze de opleiding tot schrijfdocent volgde, werkte ze jarenlang in de geestelijke gezondheidszorg. De ommezwaai maakte ze omdat ze steeds meer voldoening kreeg in het overdragen van het schrijfplezier. Als cursisten verzuchten: ‘Heb ik dat zelf geschreven? Ik wist niet dat ik dat kon!’, is haar missie geslaagd.

NB: Deze workshop kan ook worden gevolgd door deelnemers die aan de eerdere workshop ‘Jeugdherinneringen’ hebben meegedaan; hij is weer anders van opzet.

Datum: 19 januari 2016
Tijd: 13.30-16.00 uur
Kosten: € 7,50
Plaats: Toon Hermans Huis Amersfoort, Regentesselaan 39, 3818 HH Amersfoort
Aanmelden/informatie: tel. 033 465 52 27, e-mail info@thha.nl

 

Terug naar het nieuwsoverzicht