Workshop: Portretschilderen vanuit het hart (21 maart)

Na een korte toelichting gaan we aan het werk met het portretteren van een model. We streven niet naar gelijkenis of hoge kunstprestaties. Het gaat om het plezier en de spontaniteit ‘vanuit het hart’. Ervaring is niet noodzakelijk.

De workshop portretschilderen wordt gegeven door Ans van Dijk (1946)(foto linksonder). Zij is Cultureel werker, arbeidsagoog en geschoold in organisatie, beleid en management. Ze heeft veel ervaring in het opzetten en geven van cursussen in creativiteitscentra, buurthuizen, en het opzetten van een Vrouwenarbeidsadviesbureau. Haar laatste functie was Directeur Slachtofferhulp Nederland in de regio Amsterdam Amstelland en Gooi & Vechtstreek. Van Dijk: “Na mijn pensionering heb ik meer tijd gekregen voor mijn liefde voor schilderen en tekenen. Vanaf 1980 ben ik trouw cursist bij Scholen in de Kunst en volgde ik o.a. een aantal jaren de cursus portret- en model-  tekenen en schilderen bij Michiel Jansen.”

Datum workshop: 21 maart 2017
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
ans-van-dijkLocatie: Regentesselaan 39, Amersfoort (t.o. Centraal Station)
Kosten: € 7,50
Is inschrijven nodig? Ja via info@thha.nl of tel. 033 4655227
Maximum aantal deelnemers: 6-8
Doel workshop: Plezier en spontaniteit. Leren van elkaars manier van kijken, interpretatie en materiaal gebruik.
Opmerkingen:  Liefst vermelden van wel of geen ervaring. Bewonder je een kunstenaar of een bepaald  portret neem dan een plaatje of ansichtkaart mee.

Terug naar het nieuwsoverzicht