Workshop ‘Klein boekje maken’ (20 oktober)

In deze workshop kunnen deelnemers een klein boekje maken met behulp van papier en garen. Zij gaan dat doen onder leiding van ervaren boekbindster Babs ten Hagen.

Het boekje is voor allerlei doeleinden te gebruiken, zoals het opschrijven van gedachtes, gedichtjes, het maken van tekeningetjes. Er is keus uit twee modellen en verschillende kleuren. Het ene model boekje is 9,5 x 9,5 cm, het andere ongeveer 10 x 12 cm.

Op de foto hiernaast: dit is het ene model boekje: het formaat van het bruine en het stenen boekje is ongeveer 12 x 15 cm.
Dit is de Japanse binding; losse bladzijden die dmv siersteken tot een boekje worden genaaid.

Hieronder een foto van boekjes met de ‘Cross structure’ binding, formaat 9,5 x 9,5 cm. Hierbij worden katernen tot een boekje genaaid, waarbij je de steken op de rug blijft zien.

Boekje maken 2

Babs ten Hagen

Deze workshop wordt gegeven door Babs ten Hagen. Zij is boekbindster, schilderes en vormgeefster. Haar jarenlange interesse en ervaring in schilderen, papier en grafische vormgeving zijn samengekomen in het maken van boeken voor speciale gelegenheden. Haar opleiding boekbinden volgde zij aan het Grafisch Lyceum te Utrecht. Kijk voor meer info op haar website: http://www.bindkunst.nl/

Datum workshop: 20 oktober 2016
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Locatie: Regentesselaan 39, Amersfoort (t.o. station Amersfoort)
Kosten: € 7,50
Is inschrijven nodig? Ja
Inschrijven: tel 033 4655227/e-mail: info@thha.nl
Maximum aantal deelnemers: 6

Terug naar het nieuwsoverzicht