Viltworkshop ‘Steen van emotie invilten’ (23 mei)

In deze workshop gaan we op ontdekkingstocht naar de mogelijkheden van wol in combinatie met dunne en transparante stofjes dat uitdaagt tot een experiment in combinatie met de techniek van het vilten.

We beginnen met het zoeken naar ‘een steen’ die we willen omwikkelen met zachte wol en versieren met kant, zijde stofjes en draadjes etc. Hierbij kunnen we meerdere lagen over elkaar aanbrengen. Tussen de wol kunnen draadjes, stofjes van zijde worden gelegd. Hierdoor zal er een contrast tussen niet-doorschijnend en transparant ontstaan. Er wordt spelenderwijs gewerkt aan het omwikkelen van de steen tot het verwerken van emotie. Hoe heerlijk kan het zijn om je te verliezen in de wol, de ontmoeting tot verbinding en ontspanning. Opmerking: het is mogelijke je eigen steen, vlak, ovaal of rond van 12 tot 16 cm mee te brengen om in te vilten. Materialen: lont wol en stenen zijn aanwezig.

Workshop-gever Nancy Engwerda

Engwerda is viltster in doet dan in combinatie met textiele werkvormen. Engwerda: “Ruim 25 jaar ben ik gefascineerd door het vilten. Naast het vilten is het verven van schapenwol met natuurlijke verfstoffen, zoals bloemblaadjes, eucalyptus etc. een uitdaging voor mij. Het vilten van pure wol in combinatie met andere materialen zoals textiel, koperdraad, zink en textiel is steeds weer verrassend en geeft verschillende creaties. Ik ben in 1989 bij Scholen in de Kunst gestart met een cursus zijde schilderen en door het volgen van workshops; vilten, papier maken, zijdevlies, machine borduren etc. gekomen tot het vilten in combinatie met textiele werkvormen.

Datum workshop: 23 mei 2017
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Kosten: € 7,50
Is inschrijven nodig? Graag van te voren inschrijven.
Via: info@thha.nl of tel. 033 4655227
Maximum aantal deelnemers: 8

Terug naar het nieuwsoverzicht