Themabijeenkomst urologische kanker bij mannen (22 september)

Op 22 september van 19.30 – 21.30 uur organiseert Toon Hermans Huis Amersfoort i.s.m. uroloog Van Rey van Meander MC en de Prostaatkankerstichting een themabijeenkomst over urologische kanker bij mannen en specifiek prostaatkanker. Zowel jonge als oudere mannen én hun partners zijn van harte uitgenodigd.

Jaarlijks worden meer dan 10.000 mannen geconfronteerd met prostaatkanker, waarvan 70% 65 jaar of ouder is. Deze vorm van kanker geeft niet alleen op lichamelijk gebied veranderingen maar op alle levensgebieden, zoals bij voorbeeld in relaties en in werk.

Mevrouw van Rey, uroloog in het MMC, geeft tijdens deze bijeenkomst nader uitleg over de medische stand van zaken bij behandelingen van prostaatkanker en, indien gewenst, bij andere urologische kankers. Ze staat eveneens stil bij de gevolgen op lichamelijk en seksueel gebied. Chris Laarakker, coördinator lotgenotencontact bij de Prostaatkankerstichting, gaat in op de kerntaken van de Stichting; lotgenotencontact, voorlichting geven, belangen behartigen van mannen met prostaatkanker & hun naasten en het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek.

Tijdens de bijeenkomst is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en napraten met elkaar. Op uw vragen kan Chris Laarakker, uit ervaringen van leden, een reactie geven. De avond wordt begeleid door Karen Rutgers, psycho-oncologisch therapeut in het THHA.

Datum: 22 september 2016
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Kosten: vrijwillige bijdrage
Waar: Regentesselaan 39, tegenover CS Amersfoort
Aanmelden: 033-4655227 of info@thha.nl

 

Het THHA wil middels deze bijeenkomst mannen met urologische kanker én hun partners ondersteunen. Naast het organiseren van bijeenkomsten biedt het THHA professionele zorg en activiteiten om te ondersteunen bij de emotionele verwerking en eigen veerkracht te versterken. Het THHA kent geen wachtlijst en is voor iedereen toegankelijk, ook als de zorg buiten de verzekering valt. We zijn te vinden aan de Regentesselaan 39 te Amersfoort, tegenover het station.

Terug naar het nieuwsoverzicht