Ontmoetingsochtend Leven met uitzaaiingen

Hoe ga ik om met uitzaaiingen door kanker? het Toon Hermans Huis Amersfoort biedt ontmoetingsbijeenkomsten ‘Leven met uitzaaiingen’. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld als ondersteuning voor mensen die leven met een uitgezaaide vorm van kanker.

De begeleiding is in handen van Karen Rutgers, psycho-oncologisch therapeut van het THHA.

Als behandelingen voor kanker niet kunnen genezen, is er vaak veel onzekerheid. Allerlei emoties rond het besef dat het leven nog maar kort kan zijn, kunnen iemand erg bezighouden. Het kan lastig zijn gesprekspartners te vinden om dit mee te delen, omdat veel mensen het moeilijk vinden hierover openlijk te spreken.

Mensen in een vergelijkbare situatie kunnen tijdens de bijeenkomst in alle openheid met elkaar ervaringen uitwisselen en steun en herkenning vinden. Er is gelegenheid in te gaan op allerlei zaken die de aandacht vragen. Bovendien is er tijd om vragen te stellen en te bespreken hoe anderen de dingen die zij tegenkomen aanpakken. Dat kan verhelderend werken, juist omdat er niet één manier is die voor iedereen in deze situatie werkt.

Thema’s die aan de orde kunnen komen zijn: omgaan met reacties uit je omgeving, vormgeven aan je leven – hoe kort of lang dat nog zal zijn, werken of juist stoppen met werken, afscheid nemen, omgaan met lichamelijke klachten, bronnen van steun of troost, emoties.

Datum: 1 oktober 2014

Tijd: 10.30 tot 12.30 uur

Kosten: gratis deelname

U en eventueel uw naasten zijn van harte welkom bij de bijeenkomst.

 

Voor aanmelding en informatie: 033-4655227 of email info@thha.nl
Voor meer informatie over het Toon Hermans Huis Amersfoort en de activiteiten die er plaatsvinden: www.thha.nl

 

Terug naar het nieuwsoverzicht