Ontmoetingsgroep ‘Leven met uitzaaiingen’ (26 september)

In het Toon Hermans Huis is er een ontmoetingsgroep voor mensen die leven met een uitgezaaide vorm van kanker. De groep biedt ondersteuning en de mogelijkheid tot uitwisselen van ervaringen. Ook naasten zijn van harte welkom.

Als behandelingen vanwege kanker niet kunnen genezen, is er vaak veel onzekerheid. Het besef dringt door dat het leven nog maar kort kan zijn, tegelijkertijd komt het tegenwoordig regelmatig voor dat je nog vele jaren leeft met uitzaaiingen. Het kan lastig zijn gesprekspartners te vinden om te delen wat je bezighoudt, omdat veel mensen het moeilijk vinden hierover openlijk te spreken.

Steun en herkenning

Mensen in een vergelijkbare situatie kunnen tijdens de bijeenkomst in alle openheid met elkaar ervaringen uitwisselen en steun en herkenning vinden. Tevens is er gelegenheid in te gaan op allerlei zaken die de aandacht vragen. Bovendien is er ook tijd om vragen te stellen en met elkaar uit te wisselen en te bespreken hoe anderen de dingen die zij tegenkomen aanpakken. Dat kan verhelderend werken, juist omdat er niet één manier is die voor iedereen in deze situatie werkt. Thema’s die aan de orde kunnen komen zijn: omgaan met reacties uit je omgeving, vorm geven aan je leven – hoe kort of lang dat nog zal zijn, werken of juist stoppen met werken, afscheid nemen, omgaan met lichamelijke klachten, bronnen van steun of troost, emoties. Ruimte geven aan wat er in je leeft en aandacht besteden aan gevoelens die daarmee verbonden zijn, kan steunend zijn.

Wanneer: dinsdag 26 september, donderdag 26 oktober, woensdag 29 november 2017, tijd: 13.30-15.30 uur
Kosten: gratis
Begeleiding: Karen Rutgers, psycho-oncologisch therapeut en een gastvrouw
Meer informatie of aanmelden: info@thha.nl of tel. 033 4655227

Terug naar het nieuwsoverzicht