Ontmoetingsgroep ‘Leven met uitzaaiingen’ (25 augustus)

Eens per maand organiseert het Toon Hermans Huis Amersfoort de ontmoetingsgroep ‘Leven met uitzaaiingen’. De bijeenkomst biedt ondersteuning en de mogelijkheid tot uitwisselen van ervaringen, en is bedoeld voor mensen die leven met een uitgezaaide vorm van kanker. Ook naasten zijn van harte welkom.

Als behandelingen vanwege kanker niet kunnen genezen, is er vaak veel onzekerheid en dringt het besef door dat het leven nog maar kort kan zijn. Het kan lastig zijn gesprekspartners te vinden om te delen wat je bezighoudt, omdat veel mensen het moeilijk vinden hierover openlijk te spreken.

Ervaringen uitwisselen

Mensen in een vergelijkbare situatie kunnen tijdens de bijeenkomst in alle openheid met elkaar ervaringen uitwisselen en steun en herkenning vinden. Tevens is er gelegenheid in te gaan op allerlei zaken die de aandacht vragen. Bovendien is er ook tijd om vragen te stellen en met elkaar uit te wisselen en te bespreken hoe anderen de dingen die zij tegenkomen aanpakken. Dat kan verhelderend werken, juist omdat er niet één manier is die voor iedereen in deze situatie werkt.

Inhoud

Thema’s die aan de orde kunnen komen zijn: omgaan met reacties uit je omgeving, vorm geven aan je leven – hoe kort of lang dat nog zal zijn, werken of juist stoppen met werken, afscheid nemen, omgaan met lichamelijke klachten, bronnen van steun of troost, emoties. Ruimte geven aan wat er in je leeft en aandacht besteden aan gevoelens die daarmee verbonden zijn, kan steunend zijn.
De begeleiding is in handen van Karen Rutgers, psycho-oncologisch therapeut en van een gastvrouw van het THHA.

Datum: 25 augustus van 13.30-15.30 uur en 22 september van 14-16 uur
Tijd: 10.30 tot 12.30 uur
Waar: Regentesselaan 39, t.o. CS A’foort
Kosten: gratis deelname
Aanmelding en info: 033-4655227 of email info@thha.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht