Leven met uitzaaiingen: ontmoetingsbijeenkomst

Bent u geconfronteerd met uitzaaiingen als gevolg van kanker? Op 15 januari 2014 bent u van harte welkom op de ontmoetingsbijeenkomst ‘Leven met uitzaaiingen’. Deze bijeenkomst is bedoeld als ondersteuning voor mensen die leven met een uitgezaaide vorm van kanker. 

Als behandelingen voor kanker niet kunnen genezen, is er vaak veel onzekerheid. Allerlei emoties rond het besef dat het leven nog maar kort kan zijn, kunnen iemand erg bezighouden. En het kan lastig zijn gesprekspartners te vinden om dit mee te delen, omdat veel mensen het moeilijk vinden hierover openlijk te spreken.

Mensen in een vergelijkbare situatie kunnen tijdens de bijeenkomst in alle openheid met elkaar ervaringen uitwisselen en steun en herkenning vinden. Er is gelegenheid in te gaan op allerlei zaken die de aandacht vragen. Bovendien is er tijd om vragen te stellen en te bespreken hoe anderen de dingen die zij tegenkomen aanpakken. Dat kan verhelderend werken, juist omdat er niet één manier is die voor iedereen in deze situatie werkt.

Thema’s die aan de orde kunnen komen zijn: omgaan met reacties uit je omgeving, vormgeven aan je leven – hoe kort of lang dat nog zal zijn, werken of juist stoppen met werken, afscheid nemen, omgaan met lichamelijke klachten, bronnen van steun of troost, emoties.

De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die leven met een uitgezaaide vorm van kanker. Ook naasten zijn van harte welkom.

Tijd: 10.30 – 12.30

Terug naar het nieuwsoverzicht